STUDIU EXACT Business Solutions: Milenialii au timp pentru ei

Autor: Andra Stroe Postat la 24 octombrie 2018 110 afişări

Conform studiului cantitativ realizat în luna iulie 2018 de EXACT Business Solutions, Milenialii nu sunt dispuşi să renunţe la timpul personal în favoarea carierei. Optează, aşadar, pentru cariere care să le permită să-şi trăiască viaţa asa cum îşi doresc.

STUDIU EXACT Business Solutions: Milenialii au timp pentru ei

Astfel, ei reusesc să-şi practice de mai multe ori pe săptămână hobby-urile – 31% (fotografie, pescuit, activităţi hand-made etc) ori să se plimbe fie în parc, fie în natură – 52%.

Echilibru între viaţa personală şi cea profesională

Adepţi ai principiului „lucrez cât este nevoie / până îmi finalizez task-urile”, 5 din 10 Mileniali reuşesc să facă sport de câteva ori pe săptămână, iar 4 din 10 aleargă sau se plimbă împreună cu animalul de companie. „Spre deosebire de alte generaţii, Milenialii sunt foarte apropiaţi de familia lor. Ca tineri adulţi, ei continuă să le ceară sfaturi părinţilor, fie că este vorba despre probleme personale sau care ţin de carieră. Aproape jumătate dintre ei (45%) îşi vizitează familia şi prietenii chiar şi de câteva ori pe săptămână”, afirmă Lăcrămioara Loghin, managing director EXACT Business Solutions. Pentru Mileniali, timp liber mai înseamnă: citit de câteva ori pe săptămână (48%), jucat la calculator sau consola (47%) ori mers în baruri, cafenele, restaurante (32%). Shoppingul (obiecte vestimentare, produse cosmetice, gadget-uri etc) reprezintă o altă modalitate de petrecere a timpului liber pentru 5 din 10 Mileniali.

Milenialii se întorc la activităţi ce ţin de gospodărie

De o atenţie deosebită se bucură şi cumpărăturile precum alimente, produse de curăţenie, 7 din 10 Mileniali mergând de câteva ori pe săptămână la magazine, pentru a achiziţiona produse necesare locuinţei. La fel de preocupaţi sunt şi de curăţenia casei, 85% dintre aceştia făcând curat de câteva ori pe săptămână. Mai mult decât atât, 8 din 10 Mileniali gătesc cu aceeaşi frecvenţă, mâncarea gătită fiind percepută ca o mâncare sănătoasă. Alimentaţia sănătoasă reprezintă un must în viaţa Milenialilor, o modalitate prin care îşi demonstrează lor înşişi, alături de un program care să le menţină o condiţie fizică bună, că sunt la curent cu ultimele tendinţe în ceea ce priveşte o viaţă sănătoasă.

Aceşti tineri cu vârsta cuprinsă între 18-32 de ani îşi doresc foarte mult să călătorească, să exploreze, spun realizatorii studiului. 4 din 10 reuşesc să facă acest lucru chiar de câteva ori pe lună. O parte optează pentru locuri cât mai apropiate de casă, de care să se bucure alături de familie sau prieteni, în timp ce o altă categorie vizează ţările care se disting prin unicitate şi originalitate culturală (precum cele din Asia). Nu sunt însă adepţii călătoriilor în interes de serviciu, 54 % necălătorind niciodată în ultimele 6 luni.

Îngrijirea personală este un subiect foarte important în rândul categoriei de public supuse spre analiză, fiind definită ca o formă de respect şi de atenţie pe care un individ ar trebui să şi-o acorde. 35% merg cel puţin o dată pe lună la stilist/manichiură/ masaj / spa. Astfel, “alimentaţia sănătoasă, respectarea unui program de relaxare şi atenţia acordată îngrijirii personale sunt o parte importantă din rutina Milenialilor”, adaugă Lăcrămioara Loghin.

Mersul la cinema şi ieşirile în club reprezintă activităţile de relaxare practicate cu o frecvenţă lunară pentru 3 din 10 Mileniali. Piesele de teatru şi concertele nu se numără însă printre activităţile lunare preferate. Cei mai mulţi Mileniali aleg acest tip de activitate de două ori pe an, 40% orientându-se spre teatru, iar 50% spre concerte.

Universul cercetării a fost reprezentat de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 32 de ani, rezidente în mediul urban, utilizatoare de internet, cu un nivel de educaţie mediu şi ridicat. Volumul eşantionului a fost de 989 de respondenţi. Aceştia au fost selectaţi din panelul EXACT Business Solutions, care conţine peste 50.000 de respondenţi, chestionarul fiind administrat online.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
studiu,
activitati,
tineri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.