STUDIU: Doar 5% dintre românii care cumpără bilete de avion online îşi fac şi asigurări de călătorie

Postat la 14 aprilie 2014 37 afişări

Doar 5% dintre românii care cumpără online bilete de avion pentru plecări în străinătate îşi fac şi asigurare de călătorie, evitând astfel riscul ca pentru o singură zi de spitalizare, în cazul unei boli sau accident să plătească cel puţin câteva sute de euro, potrivit portalului de turism Vola.ro.

STUDIU: Doar 5% dintre românii care cumpără bilete de avion online îşi fac şi asigurări de călătorie

 Procentul celor care cumpără bilete de avion online şi achiziţionează şi o asigurare de călătorie (asigurare de sănătate sau pentru pierderea bagajului) s-a menţinut constant în ultimii ani potrivit sursei citate. În schimb, numărul persoanelor care cumpără biletul de avion offline (apelând la un agent de turism) şi se decid şi pentru o asigurare de călătorie este în creştere, aproximativ 35% dintre aceştia alegând asigurarea.

"Dacă în anul 2012, procentul mediu al celor care alegeau o asigurare de călătorie era de aproximativ 16%, în 2013 a evoluat la aproximativ 20%, iar spre sfârşitul anului 2013 şi începutul lui 2014, asigurările au fost cumpărate de aproximativ 35% dintre cei care au achiziţionat biletul din agenţie. În luna februarie a acestui an am atins chiar un record, rata de conversie pentru asigurările offline fiind de peste 40%", a declarat luni într-un comunicat Alina Dumitrescu, Directorul Agentiei Vola.ro.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/studiu-doar-5-dintre-romanii-care-cumpara-bilete-de-avion-online-isi-fac-si-asigurari-de-calatorie-12461679
12461679
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.