STUDIU: Câţi români nu ştiu că pot folosi servicii publice online

Postat la 03 iunie 2013 45 afişări

Un studiu realizat pentru Comisia Europeană de Capgemini a arătat câţi români nu ştiu că pot folosi servicii publice online. Aproape jumătate dintre respondenţi apreciază că serviciile publice necesită vizite şi depuneri de documente şi doar 11% sunt preocupaţi de securitatea datelor personale.

 Un sfert dintre români nu ştiu că pot folosi servicii publice online.

Cu toate acestea, numai 59% din respondenţii din România spun că preferă contactul direct, sub media de 62% la nivel european a celor care şi-au exprimat preferinţa pentru interacţiunea directă.

"În România 59% din respondenţi preferă contactul direct, 47% consideră că serviciile publice necesită vizite şi depuneri de documente, iar 24% din respondenţi nu ştiau de existenţa acestor servicii online", a declarat pentru MEDIAFAX Kevin von Gamm, Chief Sales Officer Capgemini Romania.

La nivel european, doar 34% dintre cei intervievaţi spun că serviciile publice necesită vizite şi depuneri de documente tipărite.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/studiu-cati-romani-nu-stiu-ca-pot-folosi-servicii-publice-online-10920451
10920451
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.