STUDIU: Americanii se simt inconfortabil atunci când persoanele gay îşi exprimă afecţiunea în public

Autor: Florin Badescu Postat la 20 noiembrie 2014 52 afişări

Majoritatea americanilor susţin căsătoriile gay, dar acest lucru nu înseamnă neapărat că ei se simt confortabil atunci când cuplurile homosexuale îşi exprimă afecţiunea în public, potrivit unui studiu publicat joi.

Sociologii de la Universitatea Indiana au chestionat peste 1.000 de persoane, invitându-le să spună ceea ce simţeau atunci când vedeau diverse cupluri ţinându-se de mână sau sărutându-se în parc.

Aproximativ 97% dintre respondenţi, heterosexuali, au spus că nu văd niciun inconvenient atunci privesc cupluri alcătuite din persoane de sex opus ţinându-se de mână în public. Doar 62% dintre ei au spus acest lucru când era vorba despre un cuplu de bărbaţi gay care se ţin de mână în public.

În ceea ce priveşte sărutul pe obraz, 95% dintre respondenţi au aprobat acest gest în public între un bărbat şi o femeie şi doar 55% l-au aprobat atunci când cuplul era alcătuit din doi bărbaţi gay.

În privinţa sărutului pe gură, 50% au aprobat celebrul "French kiss" ("Sărut franţuzesc"), pe stradă, pentru cuplurile heterosexuale. Doar 22% dintre respondenţi s-au declarat de acord cu săruturile franţuzeşti pe stradă între doi bărbaţi gay.

Pentru cele trei tipuri de cazuri - ţinut de mână, sărut pe obraz şi sărut pe gură -, persoanele chestionate au părut să accepte mai mult semnalele exterioare de afecţiune atunci când era vorba despre lesbiene, în comparaţie cu bărbaţii gay - 75%, 72% şi 26%.

Aceste procentaje rămân totuşi mult mai mici în comparaţie cu cele referitoare la cuplurile heterosexuale.

Pentru Long Doan, autorul principal al acestui studiu apărut în ediţia din luna decembrie a American Sociological Review, aceste rezultate relevă o serie de prejudecăţi care persistă faţă de bărbaţii gay şi faţă de lesbiene, în ciuda sprijinului tot mai mare al populaţiei generale faţă de căsătoriile gay în Statele Unite.

Căsătoria între persoanele de acelaşi sex este în prezent legală în 33 de state americane din 50, ca şi în capitala federală Washington.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GAY,
PREJUDECĂŢI,
/actualitate/studiu-americanii-se-simt-inconfortabil-atunci-cand-persoanele-gay-isi-exprima-afectiunea-in-public-13607323
13607323
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.