Deputatul Ion Diniţă, cercetat sub control judiciar în dosarul lui Aristotel Căncescu

Autor: Catalin Lupasteanu Postat la 20 noiembrie 2014 51 afişări

Deputatul PC Ion Diniţă va fi cercetat sub control judiciar în dosarul şefului suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Braşov Aristotel Căncescu privind atribuirea ilegală a unor contracte de către autoritatea locală, au hotărât, joi, judecătorii instanţei supreme.

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la aceeaşi instanţă.

Procurorii DNA au cerut arestarea parlamentarului, după ce, săptămâna aceasta, au obţinut avizul Camerei Deputaţilor în acest sens.

Deputatul PC Ion Diniţă este cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită în dosarul lui Aristotel Căncescu (PNL), după ce Consiliul Judeţean Braşov ar fi fost prejudiciat, în urma plăţilor nelegale făcute firmei parlamentarului, cu peste 7,6 milioane de euro.

În documente din dosar, obţinute de MEDIAFAX, anchetatorii arată că SC Gotic SA, a deputatului Diniţă, era una dintre firmele "de casă" ale CJ Braşov, "calitate" rezultată din numărul contractelor atribuite, modalitatea de atribuire, cu modificarea ulterioară a preţului, precum şi din conţinutul convorbirilor interceptate cu autorizarea instanţei în cauză.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DINIŢĂ,
CONTROL JUDICIAR,
/actualitate/deputatul-ion-dinita-cercetat-sub-control-judiciar-in-dosarul-lui-aristotel-cancescu-13606670
13606670
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.