Studentii lui Trump

Postat la 09 februarie 2006 12 afişări

Peste putin timp, magnatul imobiliar Donald Trump, cunoscut mai nou pentru show-ul TV de mare succes "The Apprentice", s-ar putea vedea nevoit sa apeleze la o noua formula de adresare in locul celei consacrate ("You’re hired" - "Esti angajat").

Peste putin timp, magnatul imobiliar Donald Trump, cunoscut mai nou pentru show-ul TV de mare succes "The Apprentice", s-ar putea vedea nevoit sa apeleze la o noua formula de adresare in locul celei consacrate ("You’re hired" - "Esti angajat"). Formula ar putea suna asa: "Esti admis". Saptamana trecuta, magnatul (foto) a anuntat deschiderea online a Trump University, chiar daca pana la data aparitiei articolului din Forbes, pe site-ul universitatii nu figurau decat trei cursuri si patru oferte de tricouri 100% din bumbac, pe care membrii le puteau achizitiona in schimbul a 16,95 dolari bucata. 

Dar nu-i nimic, analistii cred ca Trump va avea succes si cu noua sa intreprindere academica. Exista precedente bune: pentru ca figureaza ca apartinand unor companii foarte bine cotate pe piata americana a educatiei, precum Apollo Group, o serie de institutii de invatamant online ca Universitatea din Phoenix, Corinthian Colleges sau scoli tehnice ca DeVry au reusit sa stranga 1,6 milioane de studenti in toamna lui 2002, numarul acestora ajungand la 2,6 milioane in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit Sloan Consortium, un grup universitar. Principalul motiv de interes ramane, totusi, personalitatea lui Donald Trump. Acesta isi exerseaza deja veleitatile de profesor in cadrul Learning Annex Real Estate Wealth Expo, vizitata anul trecut de 20.000 de oameni. Daca un permis de week-end standard la aceasta expozitie costa doar 29 de dolari, pentru discursurile tinute aici de Trump vizitatorul trebuie sa plateasca intre 149 si 499 de dolari (pentru permisul VIP).

Cine vor fi profesorii? Participantii la "The Apprentice", de ce nu, mai ales ca majoritatea castigatorilor au scos deja carti pline de invataminte despre cum sa fii o femeie de afaceri de succes, cum sa castigi in afaceri si in viata si alte titluri la fel de graitoare. Cat despre Trump, acesta a ajuns la o viteza de patru carti pe an. 

Cu un asemenea palmares in spate si tinand cont ca nici Eli Yale, nici John Harvard n-au scos nici o carte in viata lor, Trump University ar putea deveni in scurt timp un nume de referinta pentru elita universitara din SUA. Desigur, asta pana cand Oprah Winfrey isi va deschide si ea propria universitate, comenteaza ironic Forbes.
 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/studentii-lui-trump-2510213
2510213
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.