Stoica: PNL şi PSD să se reformeze, altfel electoratul va transforma clasa politică

Autor: Emma Toader Postat la 09 decembrie 2014 38 afişări

PNL şi PSD ar trebui să se reformeze până în 2016 pentru că, în caz contrar, electoratul va fi acela care ar putea determina "o anumită transformare" a clasei politice, a declarat, marţi, fostul preşedinte al PNL Valeriu Stoica.

"Este în măsură noul PNL şi vechiul, şi foarte rezistent PSD să se schimbe? Este posibilă o schimbare la faţă acestor două partide? Soluţia preferabilă a sistemului politic este reformarea actualelor partide", a spus Stoica.

El a vorbit despre "vulnerabilităţile" actualelor partide, enumerând în acest sens absenţa unei politici coerente de resurse umane, faptul că actualele partide nu au putut să scoată în faţă lideri cu viziune, care să formuleze politici publice coerente, precum şi modul de finanţare a partidelor.

"Românii nu sunt pregătiţi să finanţeze transparent partidele politice. Finanţarea de la buget a partidelor politice e mai ieftină decât corupţia. Partidele actuale sunt controlate de şefii organizaţiilor şi nu de liderii naţionali. Partidele de stânga şi de dreapta sunt prizonerele liderilor locali", a apreciat fostul preşedinte al PNL, vorbind espre "vulnerabilităţile" actualelor partide.

Stoica a mai spus că există o degradare a discursului politic care se manifestă la nivelul ”limbii române vorbită” de liderii politici.

"Dacă nu vom reuşi să transformă limba română într-o armă a unor oameni instruiţi, nu vom transforma clasa politică din România", a adăugat Stoica.

El crede că ori se vor reforma partidele actuale, ori vor apărea altele.

"PNL şi PDL să-şi facă datoria să se reformeze, dacă nu se va întâmpla până în 2016 mi-e teamă că ceva se va întâmpla şi electoratul va determina o altă transformare", a adăugat fostul preşedinte al PNL.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
STOICA,
PNL,
REFORMARE
/actualitate/stoica-pnl-si-psd-sa-se-reformeze-altfel-electoratul-va-transforma-clasa-politica-13711704
13711704
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.