Stiglitz: Europa se va indrepta spre un dezastru daca insista pe masurile de austeritate

Postat la 23 mai 2010 8 afişări

Europa se va indrepta spre un dezastru daca insista pe masurile de austeritate, considera Joseph Stiglitz, laureat al premiului Nobel pentru economie, care crede ca sunt mai mai multe optiuni pentru a rezolva problemele, printre care crearea unui fond de solidaritate.

"Azi, Europa vrea un plan coordonat de austeritate. Daca va continua pe acest drum, se indreapta spre dezastru. Stim, dupa Marea Depresiune din anii '30, ca asa ceva nu trebuie facut. Europa are nevoie de solidaritate, de empatie, si nu de austeritate, care duce la cresterea somajului si la accentuarea depresiunii. In SUA, cand unul dintre state este in dificultate, toate celelalte se simt implicate. Suntem cu totii in aceeasi barca. Viabilitatea proiectului european este amenintat, mai intai de toate, de lipsa de solidaritate", a afirmat Stiglitz pentru publicatia Le Monde.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
Stiglitz,
dezastru,
austeritate,
masuri
/actualitate/stiglitz-europa-se-va-indrepta-spre-un-dezastru-daca-insista-pe-masurile-de-austeritate-6158338
6158338
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.