Statele Unite nu vor să se implice militar în Africa

Autor: Anna Primac Postat la 31 iulie 2014 50 afişări

SUA nu vor să se implice militar în Africa pentru soluţionarea conflictelor de pe acest continent, însă intenţionează să consolideze ajutorul acordat forţelor internaţionale de menţinere a păcii, a anunţat miercuri un oficial american de rang înalt.

"Statele Unite nu intenţionează să militarizeze Africa sau să menţină acolo o prezenţă militară", a declarat Susan Rice, consilier prezidenţial pentru Securitatea Naţională, înaintea unui summit fără precedent care-i va reuni la Washington pe aproape toţi liderii africani.

"Însă ne angajăm să-i ajutăm pe partenerii noştri în faţa ameninţărilor care le vizează securitatea", a adăugat ea.

Referindu-se la atacurile grupării islamiste Al-Qaida din Maghreb în Mali, atacurile Boko Haram în Nigeria şi cele ale islamiştilor shebab în Somalia şi Kenya, Rice a promis că Statele Unite vor "dubla eforturile pentru formarea unor forţe de menţinele a păcii profesioniste şi eficiente".

"Începând din 2005, Washingtonul a contribuit la instruirea a aproximativ unui sfert de milion de militari însărcinaţi cu menţinerea păcii în 25 de state africane", a adăugat consilerul american.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
AFRICA,
/actualitate/statele-unite-nu-vor-sa-se-implice-militar-in-africa-13008594
13008594
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.