5 trucuri rapide pentru a părea COMPETENT

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 30 iulie 2014 363 afişări

5 trucuri rapide pentru a părea COMPETENT

Prima impresie se formează în numai câteva secunde, de aceea este foarte important să vă dezvăluiţi cele mai bune calităţi chiar de la bun început, mai cu seamă în situaţii legate de profesie, relatează Business Insider. Sunt câteva semnale pe care le transmiteţi inconştient - de la cât de rapid vorbiţi, până la felul în care sunteţi îmbrăcat, care pot afecta felul în care sunteţi perceput.

Dacă ştiţi care sunt aceste semnale, le puteţi folosi în interesul propriu. Research Digest a compilat informaţiile din câteva studii de psihologie referitoare la prima impresie, iar mai jos sunt câteva dintre cele mai importante trucuri care vă pot ajuta la construirea unei prime impresii bune.

Priviţi drept în ochii celui cu care vorbiţi. Când întâlniţi pentru prima oară pe cineva, priviţi-l drept în ochi. Un studiu realizat la Northeastern University arată că participanţii care au fost rugaţi să urmărească nişte înregistrări video cu necunoscuţi care vorbeau, au declarat că li se par mai inteligenţi cei care îşi priveau drept în ochi interlocutorii.

Vorbiţi rapid. Vorbirea rapidă dă impresia că ştiţi foarte bine despre ce vorbiţi. Un studiu al Brigham Young University indică acest lucru.

Renunţaţi (în caz că aveţi) la piercinguri. Un studiu publicat de European Pszchologist arată că există o corelaţie între impresia negativă şi cei care au piercinguri pe faţă.

Îmbrăcaţi-vă bine. În mod deloc surprinzător, îmbrăcămintea joacă un rol important în crearea unei impresii, având impact şi în ce priveşte încrederea în sine şi respectul pentru propria persoană.

Alegeţi haine de marcă. Conform unui studiu realizat de Tilburg University, hainele scumpe sunt asociate cu ideea unei persoane de succes. Prticipanţii la studiu care purtau haine scumpe, cum sunt cele ale mărcii Lacoste, convingeau mai uşor trecătorii să doneze bani pentru cauze diverse, dar şi să-şi dedice timp completării unor formulare pentru studii de cercetare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
trucuri,
studiu,
business,
haine,
succes
/actualitate/5-trucuri-rapide-pentru-a-parea-competent-13006284
13006284
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.