Nouăsprezece piese, unele vechi de 7.000 de ani, vor reprezenta Hunedoara la o expoziţie la Beijing

Autor: Departamentul Corespondenţi Postat la 30 iulie 2014 32 afişări

Nouăsprezece piese foarte valoroase, printre care o figurină antropomorfă înfăţişând un personaj masculin şi un vas ce reprezintă feminitatea, vechi de 7.000 de ani, vor reprezenta judeţul Hunedoara la expoziţia "Comorile României", organizată la Beijing, în China.

Piesele care urmează să fie expuse la Beijing, în China, la expoziţia "Comorile României" au fost trimise, miercuri, la Bucureşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Este o onoare pentru noi ca 19 piese de mare valoare ce au fost descoperite pe teritoriul judeţului Hunedoara în urma unor săpături arheologice şi care au fost restaurate şi fac parte din colecţia Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva să participe la expoziţia «Comorile României», organizată de Muzeul Naţional de Istorie al României", a declarat directorul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, Liliana Ţolaş.

Printre piesele care vor fi expuse la Beijing se află o figurină antropomorfă reprezentând un personaj masculin şi un vas ce reprezintă feminitatea, descoperite în situl de la Turdaş. Arheologii spun că sunt Neoliticul târziu, adică vechi de la 6.000-7.000 de ani.

O altă piesă care va fi expusă în China este un vas în forma unei siluete de pasăre, cu o vechime de 3.400-3.600 de ani, care provine din Epoca Bronzului şi care a fost descoperit la descărcările arheologice făcute înaintea construirii autostrăzii Deva-Orăştie.

Piesele alese pentru expoziţia "Comorile României" au fost trimise la Bucureşti cu un transport special, apoi vor fi trimise împreună cu alte piese în China.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PIESE,
EXPOZIŢIE,
CHINA
/actualitate/nouasprezece-piese-unele-vechi-de-7-000-de-ani-vor-reprezenta-hunedoara-la-o-expozitie-la-beijing-13005862
13005862
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.