SRI: Unul dintre cetăţenii străini afiliaţi Al-Qaida avea cunoştinţe de confecţionare a unor bombe

Postat la 07 decembrie 2012 58 afişări

Unul dintre cei doi cetăţeni străini afiliaţi Al-Qaida, reţinuţi pentru că pregăteau comiterea unei acţiuni teroriste pe teritoriul României în perioada sărbătorilor de iarnă, deţine cunoştinţe cu privire la confecţionarea unor dispozitive explozive improvizate, potrivit unui comunicat al SRI.

În 5 decembrie, la solicitarea Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, o instanţă de judecată i-a declarat persoane indezirabile, în România, pe cetăţenii pakistanezi Ramzan Muhammad (30 de ani) şi Adeel Muhammad (19 ani), pentru raţiuni de securitate naţională pe o perioadă de 15 ani.

"Admite sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti în contradictoriu cu intimaţii Ramzan Muhammad, Adeel Muhammad şi Inspectoratul General pentru Imigrări. Declară pe numiţii Ramzan Muhammad, cetăţean pakistanez, născut la data de 1.01.1982 în Layyah - Pakistan, fiul lui Muhammad Yousaf şi Salma Bibi, şi Adeel Muhammd, cetăţean pakistanez, născut la data de 4.04.1993 în Layyah - Pakistan, fiul lui Muhammad Khalil şi Asia, ca persoană indezirabilă pentru raţiuni de securitate naţională pe o perioadă de 15 ani. Dispune luarea în custodie publică a străinilor până la îndepărtarea de pe teritoriul României în temeiul art. 97 alin.(3) OUG nr. 194/2002. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la comunicare", a decis Curtea de Apel Bucureşti, care urmează să-şi motiveze soluţia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SRI,
Al-Qaida,
confecţionare bomba
/actualitate/sri-unul-dintre-cetatenii-straini-afiliati-al-qaida-avea-cunostinte-de-confectionare-a-unor-bombe-10376698
10376698
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.