Speranţe la Washington, după zece zile de criză bugetară. Obama şi republicanii au început negocieri pentru o soluţie temporară privind limita de îndatorare

Postat la 11 octombrie 2013 35 afişări

O rază de speranţă a apărut la Washington după zece zile de criză bugetară şi blocaj general, iar negocieri "productive" continuau între Casa Albă şi reprezentanţi ai republicanilor în vederea evitării unei intrări în incapacitate de plată.

Speranţe la Washington, după zece zile de criză bugetară. Obama şi republicanii au început negocieri pentru o soluţie temporară privind limita de îndatorare

 La finalul unei reuniuni de peste o oră, joi, între preşedintele Barack Obama şi 20 de reprezentanţi ai republicanilor, liderul majorităţii din Camera Reprezentanţilor Eric Cantor părea să anunţe un progres semnificativ.

"Echipele noastre vor continua să discute în această (joi) seara. Preşedintele a spus că îşi va consulta administraţia şi sper că vom putea întrezări un mod de a avansa ulterior", a declarat oficialul.

Republicanii i-au propus joi lui Obama o creştere temporară a plafonului datoriei, până pe 22 noiembrie, pentru a îndepărta riscul unui default, dar fără să includă măsuri care să deblocheze integral statul federal, paralizat de la 1 octombrie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sperante-la-washington-dupa-zece-zile-de-criza-bugetara-obama-si-republicanii-au-inceput-negocieri-pentru-o-solutie-temporara-privind-limita-de-indatorare-11496961
11496961
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.