Spania şi Cipru, din nou retrogradate de Moody's. Ratingul Spaniei, la acelaşi nivel cu al României

Postat la 14 iunie 2012 15 afişări

Agenţia de evaluare financiară Moody's a retrogradat Spania, de la "A3" la "Baa3", pe ultima treaptă din categoria recomandată investitorilor, şi a revizuit calificativul suveran al Ciprului de la "Ba1" la "Ba3", marcând o agravare a crizei datoriilor din Europa.

Ratingul Spaniei din partea Moody's a ajuns astfel la acelaşi nivel cu cel al României, potrivit Bloomberg. Calificativul Ciprului a rămas în categoria nerecomandată investitorilor. Moodys'a a motivat retrogradarea Spaniei prin creşterea poverii îndatorării, problemelor economice şi accesului limitat la pieţele de capital. În privinţa Ciprului, agenţia a invocat posibila ieşire a Greciei din zona euro şi sprijinul suplimentar pe care statul ar trebui să-l asigure băncilor cipriote într-un astfel de caz.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
spania,
cipru,
rating,
moody's
/actualitate/spania-si-cipru-din-nou-retrogradate-de-moody-s-ratingul-spaniei-la-acelasi-nivel-cu-al-romaniei-9746992
9746992
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.