Spania şi-ar putea pierde locul în Consiliul Director al BCE, din cauza problemelor financiare

Postat la 11 ianuarie 2012 8 afişări

Spania se pregăteşte pentru o luptă cu economii mai mici dar cu situaţie mai stabilă din nordul Europei, miza fiind păstrarea locului în Consiliul Director, format din şase membri, al Băncii Centrale Europene (BCE), au declarat surse apropiate situaţiei.

Spania, a patra mare economie a zonei euro, are asigurat, neoficial, un loc în Consiliul Director, la fel ca Germania, Franţa şi Italia. Mandatul de opt ani al spaniolului Jose Manuel Gonzalez-Paramo se încheie la sfârşitul lunii mai, iar ţări ca Olanda, Luxemburg şi Finlanda vizează poziţia. Statele din nordul Europei vor să restabilească echilibrul în conducerea BCE, după ce în urma recentelor schimbări în cele mai importante două posturi au ajuns un italian şi un portughez.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spania,
financiar,
consiliu director,
bce
/actualitate/spania-si-ar-putea-pierde-locul-in-consiliul-director-al-bce-din-cauza-problemelor-financiare-9139343
9139343
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.