Spania s-a afundat şi mai mult în recesiune, cu o scădere economică de 0,7% în ultimul trimestru al anului trecut

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 30 ianuarie 2013 22 afişări

Din cauza austerităţii, Spania s-a afundat şi mai mult în recesiune în ultimele trei luni ale anului trecut, scăderea economiei accelerând de la 0,3% în al treilea trimestru, comparativ cu perioada similară din 2011, la 0,7%, scrie The Wall Street Journal.

Spania s-a afundat şi mai mult în recesiune, cu o scădere economică de 0,7% în ultimul trimestru al anului trecut

Din cauza austerităţii, Spania s-a afundat şi mai mult în recesiune în ultimele trei luni ale anului trecut, scăderea economiei accelerând de la 0,3% în al treilea trimestru, comparativ cu perioada similară din 2011, la 0,7%, scrie The Wall Street Journal. În ritm anualizat, economia spaniolă, una dintre cele mai mari din UE, s-a contractat cu 1,8%, potrivit datelor preliminare ale institutului naţional de statistică spaniol. Pe ansamblul anului trecut, Produsul Intern Brut a scăzut cu 1,37%. În ultimele trei luni ale anului trecut economia a resimţit întreaga greutate a unui nou pachet de măsuri de austeritate. Premierul Mariano Rajoy este presat de pieţe şi de Comisia Europeană să reducă deficitul bughetar, care a depăşit 9% din PIB în 2011. Limita admisă de UE este de 3% din PIB. Una din cauzele amplificării scăderii economice ar putea fi majorarea TVA-ului, în septembrie, ceea ce cu siguranţă a sufocat consumul populaţiei. Vânzările cu amănuntul s-au redus cu 10,7% în decembrie, comparativ cu aceeaşi lună a anului anterior. Institutul de statistică va da mai multe detalii despre evoluţia economiei pe 28 februarie.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spania,
recesiune,
austeritate,
UE
/actualitate/spania-s-a-afundat-si-mai-mult-in-recesiune-cu-o-scadere-economica-de-0-7-in-ultimul-trimestru-al-anului-trecut-10533296
10533296
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.