Spania apelează pentru prima dată la fondul de rezervă pentru plata pensiilor

Postat la 28 septembrie 2012 20 afişări

Guvernul spaniol va utiliza pentru prima dată fondul de rezervă al sistemului de pensii pentru a asigura plăţile şi a finanţa creşterea cu 1% a pensiilor din sistemul public, prevăzută în bugetul pentru anul viitor

Executivul va scoate 3 miliarde euro din fondul de rezervă, care a acumulat 67 miliarde euro, a declarat vicepremierul Soraya Saenz de Santamaria, transmite Bloomberg. Cabinetul condus de Mariano Rajoy a majorat pensiile cu 1% în bugetul pe 2013, prezentat joi, şi a indicat că pensionarii vor fi compensaţi suplimentar dacă inflaţia va depăşi prognoza. "Fondul de rezervă există pentru a fi utilizat. Din punct de vedere politic, este foarte important să menţinem puterea de cumpărare a pensionarilor", a spus ministrul Finanţelor Cristobal Montoro.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spania,
rezerva,
plata,
pensii,
economie
/actualitate/spania-apeleaza-pentru-prima-data-la-fondul-de-rezerva-pentru-plata-pensiilor-10132647
10132647
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.