Soros: Iesirea unei tari din zona euro este probabil inevitabila. Suntem pe marginea unui colaps economic

Postat la 27 iunie 2011 13 afişări

Miliardarul George Soros considera ca iesirea unei tari din zona euro este probabil inevitabila si cere politicienilor sa aiba un "plan B" prin care sa previna colapsul economic al Uniunii Europene.

Soros nu a precizat care tara ar putea parasi zona euro, insa cel mai probabil candidat pare a fi Grecia, unde politicienii trebuie sa adopte saptamana viitoare masurile dure de austeritate cerute de institutiile financiare internationale in schimbul ajutorului extern de care statul are nevoie pentru a evita falimentul. Miliardarul a reiterat ca moneda euro a avut inca de la inceput un defect fundamental, pentru ca nu a fost sustinuta printr-o uniune politica sau printr-o trezorerie comuna a statelor care au adoptat-o. "Euro nu a avut nicio prevedere pentru corectie. Nu a existat niciun aranjament pentru iesirea unei tari din zona euro, lucru probabil inevitabil in actualele circumstante", a spus el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
soros,
zona euro,
colaps
/actualitate/soros-iesirea-unei-tari-din-zona-euro-este-probabil-inevitabila-suntem-pe-marginea-unui-colaps-economic-8392143
8392143
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.