Sony speră să revină pe profit

Autor: Vlad Popescu Postat la 08 februarie 2013 13 afişări

Grupul japonez Sony a înregistrat o pierdere de 115 milioane de dolari în ultimele trei luni ale anului trecut, marcând opt trimestre consecutive de rezultate negative pe fondul scăderii cererii pentru televizoare, în paralel cu ascensiunea Apple şi Samsung în zona tabletelor şi smartphone-urilor.

Grupul japonez Sony a înregistrat o pierdere de 115 milioane de dolari în ultimele trei luni ale anului trecut, marcând opt trimestre consecutive de rezultate negative pe fondul scăderii cererii pentru televizoare, în paralel cu ascensiunea Apple şi Samsung în zona tabletelor şi smartphone-urilor. În perioada corespunzătoare a anului trecut, Sony a consemnat o pierdere de 1,6 miliarde de dolari, potrivit raportului prezentat joi de cel mai mare exportator japonez de electronice. Analiştii anticipau trecerea companiei pe profit în ultimul trimestru din 2012. Sony estimează un profit de aproximativ 200 milioane de dolari pentru acest an, primul rezultat pozitiv din ultimii cinci ani. Sony încearcă să se redreseze prin tranziţia către smartphone-uri, tablete, imagistică digitală şi jocuri video. Sub conducerea preşedintelui Kazuo Hirai, compania a concediat 10.000 de angajaţi şi s-a angajat să aducă divizia producătoare de televizoare pe profit în următorul an fiscal, după nouă ani consecutivi de pierderi.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Sony
/actualitate/sony-spera-sa-revina-pe-profit-10550883
10550883
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.