SONDAJ: Majoritatea americanilor susţin ameliorarea relaţiilor dintre SUA şi Cuba

Autor: Anna Primac Postat la 17 ianuarie 2015 36 afişări

Aproximativ 63 la sută dintre americani aprobă ameliorarea relaţiilor dintre Statele Unite şi Cuba, anunţată în decembrie, iar două treimi dintre ei susţin anularea embargoului economic contra insulei comuniste, în vigoare de peste 50 de ani, potrivit unui sondaj al PEW Research, citat de AFP.

Totuşi, potrivit sondajului, doar un american din trei (32 la sută) consideră că apropierea dintre cele două state va contribui la producerea unor schimbări politice în Cuba.

O largă majoritate (65 la sută) a americanilor de origine hispanică afirmă că aprobă noua politică a Washingtonului, în timp ce anterior ei se arătau ostili oricărei relaxări a măsurilor impuse Havanei.

Preşedinţii american şi cubanez, Barack Obama şi Raul Castro, au anunţat pe 17 decembrie că ţările lor vor să normalizeze relaţiile diplomatice bilaterale, după mai mult de jumătate de secol de embargo economic american impus împotriva insulei comuniste.

Pe plan politic, 74 la sută dintre susţinătorii Partidului Democrat aprobă noua politică a preşedintelui Obama vizând Cuba, conform sondajului PEW.

Totodată, doar 40 la sută dintre simpatizanţii republicani susţin această orientare politică.

Sondajul PEW Research a fost realizat pe un eşantion de 1.504 persoane, având o marjă de eroare de 2,9 puncte.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
CUBA,
/actualitate/sondaj-majoritatea-americanilor-sustin-ameliorarea-relatiilor-dintre-sua-si-cuba-13771026
13771026
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.