Sondaj despre SRI şi DNA: 51% dintre cei chestionaţi consideră că uneori aceste instituţii au încălcat drepturile şi libertăţile cetăţenilor

Autor: Departamentul Politic Postat la 13 octombrie 2015 110 afişări

SRI şi DNA au încălcat uneori drepturile şi libertăţile cetăţenilor în acţiunile lor sunt de părere 51% dintre persoanele chestionate în cadrul unui sondaj al AB Research comandat de Institutul de Studii Liberale, în timp ce 27% dintre cei intervievaţi spun că aceste drepturi şi libertăţi "nu, niciodată" nu au fost încălcare de SRI şi DNA.

La întrebarea "Credeţi că în unele cazuri SRI şi DNA au încălcat drepturiile şi libertăţile cetăţenilor în acţiunile lor, răspunsurile au fost : 51% "uneori da", 27% "nu niciodată", 23% "nu ştiu /nu răspund".

Cei intervievaţi cred că dintre problemele cu care se confruntă România în prezent, cele mai importante sunt (prima opţiune exprimată): veniturile scăzute (23%), corupţia (21%), locurile de muncă/şomajul (16%), sănătatea (6%), educaţia (4%), criza refugiaţilor (4%), infrastructura (3%), alte probleme (15%). "Nu ştiu/nu răspund" 8% dintre repondenţi.

În ceea ce priveşte criza refugiaţilor, 61% nu sunt de acord ca România să primească în jur de 5000 de refugiaţi din Siria şi Orientul Mijlociu, 31% sunt de acord cu această acţiune şi 8% "nu ştiu, nu răspund".

În general, peste jumătate dintre cei intervievaţi (54%) cred că România merge într-o direcţie greşită, 30% "într-o direcţie bună", 14% "în nicio direcţie/în ambele/ stagnează" şi 2% au răspuns "nu ştiu/refuz".

Ca metodologie, sondajul AB Research a fost realizat telefonic, pe un eşantion de 1005 persoane selectate reprezentativ la nivel naţional, din mediul urban şi rural, în perioada 26-30 septembrie. Marja de eroare a sondajului este de plus/minus 3% pentru un interval de încredere de 95%.

Sondajul a fost realizat la comanda Institutului de Studii Liberale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SONDAJ,
SOCIETATE,
/actualitate/sondaj-despre-sri-si-dna-51-dintre-cei-chestionati-considera-ca-uneori-aceste-institutii-au-incalcat-drepturile-si-libertatile-cetatenilor-14832231
14832231
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.