Sondaj BestJobs: Românii ezită să îşi negocieze salariul la interviu

Postat la 28 iunie 2019 113 afişări

Un studiu BestJobs arată că, deşi 6 din 10 angajatori sunt dispuşi să ofere un salariu mai mare, mai mult de jumătate dintre candidaţi ezită să negocieze remuneraţia la interviu. În cea mai mare parte, recrutorii declară că suma oferită poate fi negociată cu până la 25%.

Sondaj BestJobs: Românii ezită să îşi negocieze salariul la interviu

Aproape un sfert dintre angajatori spun că sub 10% dintre candidaţii care se prezintă la interviu negociază salariul oferit, în timp ce aproape 40% afirmă că între 10 şi 50% dintre cei intervievaţi fac acest lucru. Doar unul din zece recrutori susţine că procentul candidaţilor care îşi negociază salariul este între 75 şi 100%, arată analiza.

Cu toate astea, peste şase din zece angajatori spun că salariul oferit unui candidat este negociabil. În cea mai mare parte (56,6%), recrutorii declară că suma oferită poate fi negociată cu până la 25%. Pentru aproape unul din zece angajatori, candidatul poate negocia cu peste 25% suma oferită. În schimb, circa trei din zece recrutori susţin că nu există nicio marjă de negociere.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
negociere,
salariu,
interviu,
romani,
sondaj

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.