Angajaţii teatrelor româneşti PROTESTEAZĂ duminică în faţa Guvernului/ Ion Caramitru, directorul TNB, despre sistemul public: "Un faliment la vedere"

Postat la 28 iunie 2019 39 afişări

Preşedintele Comisiei de cultură, Gigel Ştirbu, critică dispreţul oficialităţilor din Ministerul Culturii şi Primăria Bucureşti pentru disponibilizările din teatrele româneşti: "Cultura e aruncată la gunoi de către PSD". Un protest al artiştilor a fost anunţat pentru duminică, în faţa Guvernului.

Angajaţii teatrelor româneşti PROTESTEAZĂ duminică în faţa Guvernului/ Ion Caramitru, directorul TNB, despre sistemul public: "Un faliment la vedere"

Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional Bucureşti, descrie situaţia în care se află instituţiile de cultură publice într-un comunicat remis MEDIAFAX, explicând concedierile de la TNB: "Falimentul ţine de proasta gospodărire a întregului sistem financiar românesc. Există un faliment la vedere".

Reprezentanţii Teatrului Naţional Bucureşti "I. L.Caragiale" (TNB) declară că se află pentru prima dată în situaţia în care nu pot promite ferm decât o singură premieră spectatorilor de teatru care aşteaptă ca stagiunea să reînceapă în forţă în septembrie.

Potrivit comunicatului remis MEDIAFAX, instituţia se află la limita supravieţuirii artistice din cauza drasticelor restrângeri bugetare, asemenea multor altor instituţii de cultură. Managerul TNB, Ion Caramitru, a explicat echipei din instituţie motivele pentru care teatrul este obligat să îşi limiteze, deocamdată, activităţile.

"Ceea ce trăim acum, nu numai în Teatrul Naţional, ci absolut în toate instituţiile care sunt acum în subordinea Ministerului Culturii, dar şi în instituţiile din subordinea Primăriei Generale, este fără precedent", a afirmat Caramitru.

Managerul TNB a descris şi situaţia creată de întârzierea bugetului: "Conform legii, bugetul statului român ar fi trebuit să apară din noiembrie, anul anterior şi să fie votat pentru a deveni operaţional începând cu 1 ianuarie 2019. În realitate, el a fost aprobat abia în aprilie 2019, devenind operaţional abia în luna mai. 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
teatru,
tnb,
guvern,
caramitru,
faliment

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.