Socoteala profiturilor

Postat la 01 august 2006 16 afişări

Producatorii de echipamente electrocasnice care au investit in Polonia au mizat pe cartea castigatoare. Alimentate de cresterea economica si de marirea salariilor, vanzarile au inregistrat un avant semnificativ in primul semestru din acest an.

Producatorii de echipamente electrocasnice care au investit in Polonia au mizat pe cartea castigatoare. Alimentate de cresterea economica si de marirea salariilor, vanzarile au inregistrat un avant semnificativ in primul semestru din acest an. Datorita investitiilor de sute de milioane de euro din ultimii ani, Polonia a devenit al treilea mare producator de electrocasnice din Europa, dupa Italia si Germania. Cea mai mare parte a fabricilor au fost ridicate in zonele economice speciale din Walbrzyska si Lodzka. Ultimul raport intocmit de compania Dun & Bradsstreet arata ca vanzarile de masini de spalat, frigidere si aragazuri au crescut in prima jumatate a acestui an cu 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Vanzarile de masini de spalat vase au saltat chiar cu 42 de procente, in timp ce masinile de spalat cu 12%.

 

"Dupa dificultatile din 2005, cand cererea a scazut cu 2%, piata a inceput sa creasca aproape pe toate segmentele", a aratat pentru publicatia Puls Biznesu Marco Zini, directorul general al Indesit Company Polska. In a doua jumatate a anului, vanzarile se asteapta sa sporeasca intr-un ritm chiar mai accelerat. "Vanzarile de masini de spalat, uscatoare si echipamente incastrate cresc", explica Magda Bulera, purtatorul de cuvant al filialei poloneze a Electrolux. In doi ani, producatorul suedez a reusit sa-si majoreze vanzarile in Polonia cu 4%. Boom-ul nu se va opri insa la acest an.

 

Reprezentantii companiilor producatoare considera ca au de-a face cu o tendinta ce va mai dura cativa ani. "Electrocasnicele in Polonia sunt de obicei vechi, ceea ce inseamna ca oamenii le vor schimba", apreciaza directorul Indesit. Cea mai mare dinamica de pe piata este inregistrata de echipamentele mai putin raspandite in Polonia, cum ar fi, de exemplu, masinile de spalat vase.

 

"Masinile de spalat vase se gasesc doar in 5% din casele polonezilor. In tarile din Europa Occidentala, procentul variaza intre 25 si 90%", declara Jan Okon, directorul general al Candy Polska.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/socoteala-profiturilor-2511471
2511471
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.