Socialismul millennial: 10% dintr-o companie să fie dată angajaţilor. Dar atenţie ce vă doriţi! Să nu vi se ofere şansa să aveţi un cuvânt de spus în conducerea companiilor!

Postat la 10 martie 2019 60 afişări

Nu ştiu dacă aţi remarcat, dar politica americană începe să fie pătrunsă de un nou curent: socialismul milenial.

Socialismul millennial: 10% dintr-o companie să fie dată angajaţilor. Dar atenţie ce vă doriţi! Să nu vi se ofere şansa să aveţi un cuvânt de spus în conducerea companiilor!

Iar portdrapelul acestui curent este Alexandra Ocasio-Cortez (29 de ani), cel mai tânăr membru femeie al Congresului american, un politician venit de nicăieri care în câteva luni a început să zgâlţâie sistemul politic american şi mai ales Partidul Democrat. Noile idei care fac ravagii sunt: corporaţiile au devenit prea mari, au scăpat de sub control, strivesc angajaţii şi de aceea trebuie sparte şi reglementate.

 

Cei care câştigă prea mult, de la un milion de dolari în sus, trebuie impozitaţi cu 70%. Cei care sunt bogaţi trebuie să plătească o taxă anuală de 2% din avere de la 50 de milioane de dolari în sus şi 3% de la un miliard de dolari în sus. Sistemul medical american, care este privatizat şi foarte scump, trebuie naţionalizat, educaţia trebuie să fie gratis şi, de asemenea, sistemul de transport.

 

Salariaţii trebuie să aibă un cuvânt de spus în companiile unde lucrează: 40% din membrii unui board trebuie să fie oameni numiţi de salariaţi, iar 10% din acţiunile unei companii trebuie date salariaţilor, puse într-un fond din care ei să primească dividende.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
angajati,
companii,
companie,
conducere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.