Smartphone-urile pot fi compromise printr-un simplu mesaj

Postat la 06 octombrie 2015 499 afişări

Smartphone-urile pot fi compromise printr-un simplu mesaj

Edward Snowden susţine că agenţia de spionaj a Marii Britanii, GCHQ, are o suită de programe prin care poate prelua controlul unui smartphone al unui individ, fară ca acesta să ştie, informează BBC.

Agenţia ar putea câştiga accesul prin trimiterea unui mesaj criptat, ce nu ar fi văzut de către utilizator, apoi ar avea acces la camera sau microfonul telefonului.

Suita de programe se numeşte "Smurf Suite" şi este compusă din Dreamy Smurf, prin intermediul căruia telefonul poate fi închis sau deschis, Nosey Smurf, care poate activa microfonul şi asculta proprietarul telefonului şi Paranoid Smurf, program care ascunde orice activitate suspicioasă.

"Ar putea vedea pe cine suni, ce mesaje trimiţi, locurile unde ai fost, ce ai căutat pe internet, lista de contacte şi aşa mai departe. Pot chiar să te fotografieze", a spus Snowden.

Şi alte agenţii, precum NSA, au astfel de programe la dispoziţie, potrivit lui Snowden.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/smartphone-urile-pot-fi-compromise-printr-un-simplu-mesaj-14799795
14799795
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.