Situatie critica in Somalia: Peste 40.000 de persoane s-au indreptat in iulie catre Mogadiscio in cautare de apa si hrana

Postat la 27 iulie 2011 52 afişări

Circa 40.000 de persoane s-au indreptat catre capitala somaleza, Mogadiscio, in luna iulie, in cautare de apa si hrana, a anuntat un purtator de cuvant al Inaltului Comisariat ONU pentru Refugiati (UNHCR).

"Alte aproximativ 30.000 de persoane au ajuns deja in tabere instalate la 50 de kilometri de centrul capitalei", a precizat Vivian Tan, apreciind ca in ultimele doua luni in capitala somaleza au ajuns cel putin 100.000 de refugiati. Potrivit UNHCR, 1.000 de persoane aflate in cautare de hrana ajung zilnic la Mogadiscio, unde stocurile de alimente sunt insuficiente, situatie care "provoaca busculade serioase si jafuri". "Rezultatul este ca multe persoane, dintre cele mai slabe si mai vulnerabile, raman cu mainile goale, in pofida tuturor eforturilor agentiilor umanitare si de caritate", a precizat UNHCR.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
somalia,
africa,
mogadiscio,
apa,
hrana,
foamete
/actualitate/situatie-critica-in-somalia-peste-40-000-de-persoane-s-au-indreptat-in-iulie-catre-mogadiscio-in-cautare-de-apa-si-hrana-8531465
8531465
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.