Sistemul informatic al Executivului catalan, ţinta unor atacuri cibernetice

Autor: Gaidau Ion Postat la 12 noiembrie 2014 28 afişări

Sistemul informatic al Executivului catalan a fost, sâmbătă şi duminică, ţinta unor atacuri cibernetice de mare amploare şi fără precedent, a anunţat preşedintele său Artur Mas.

"Sistemul informatic al Generalitat (Executivul catalan) a fost vizat de atacuri cibernetice foarte, foarte dure. Sâmbătă, solicitările de informaţii care vizau sistemele de operare şi informatic ale Generalitat au fost multiplicate de 20.000 de ori, iar duminică de 60.000", a anunţat Artur Mas în cursul unei conferinţe de presă, la Barcelona.

"Nu am fost niciodată victima unui atac de o asemenea amploare", a subliniat el.

Potrivit lui, atacurile cibernetice au pus în pericol accesul la serviciul de urgenţă, la dosarele medicale ale unor pacienţi şi la comenzi online.

"Considerăm că nu este vorba de un act al unor hackeri amatori (...), ci despre altceva. Nu putem acuza pe cineva la acest stadiu. Dar efectuăm ancheta", a adăugat el.

"Cineva a încercat să provoace căderea sistemului informatic al Generalitat", a afirmat Mas.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SPANIA,
CATALONIA,
INTERNET
/actualitate/sistemul-informatic-al-executivului-catalan-tinta-unor-atacuri-cibernetice-13537510
13537510
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.