Sindicaliştii din industria alimentară au pichetat sediul Ministerului de Finanţe, cerând reducerea TVA de la 24 la 5%

Autor: Aurelia Alexa Postat la 05 decembrie 2014 31 afişări

Aproximativ 200 de sindicalişti din Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară au pichetat, vineri, sediul Ministerului de Finanţe, solicitând reducerea TVA la carne de la 24 la 5%.

Sindicaliştii din Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară au protestat timp de mai multe ore în faţa Ministerului de Finanţe, pentru a semnala faptul că Guvernul şi reprezentanţii FMI refuză să reducă TVA de la 24 la 5% pentru carne şi produse din carne, de la 1 ianuarie 2015.

Protestatarii au avut pancarte pe care scria "Wurst - 7%, Pleşcoi sausage - 24%. If there is a sausage fest, we are not invited :(", "IMF, give me 5...%". Aceştia au spus că au ales să transmită mesajele în limba engleză pentru ca ele să poată fi înţelese şi de către reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional aflaţi în România.

Liderul sindical, Dragoş Frumosu, a declarat că industria cărnii este în pericol de colaps şi că angajaţii riscă să rămână fără locuri de muncă dacă Guvernul nu va adopta măsura privind reducerea TVA.

Dragoş Frumosu a mai spus că dacă TVA va fi redus, aşa cum cer sindicatele, la 5%, preţul cărnii va scădea cu 19 la sută.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PROTEST,
TVA,
CARNE
/actualitate/sindicalistii-din-industria-alimentara-au-pichetat-sediul-ministerului-de-finante-cerand-reducerea-tva-de-la-24-la-5-13704676
13704676
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.