Sindicaliştii de la metrou vor picheta sediul Guvernului miercuri şi joi

Postat la 10 iunie 2014 30 afişări

Sindicaliştii de la metrou, nemulţumiţi că nu au primit niciun răspuns privind revendicările lor, anunţă reluarea acţiunilor de protest în zilele de miercuri şi joi, când vor picheta sediul Guvernului, se arată într-un comunicat transmis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Sindicaliştii de la metrou vor picheta sediul Guvernului miercuri şi joi

 Sindicaliştii spun că deşi au organizat acţiuni de protest pe tot parcursul lunii mai, respectiv pichetări şi mitinguri la Ministerul Transporturilor, Metrorex şi Guvern, nu au primit niciun răspuns la revendicările lor.

În acest context, ei anunţă reluarea protestelor, primele acţiuni urmând să aibă loc în zilele de 11 şi 12 iunie, prin pichetarea sediului Guvernului între orele 12.00 şi 13.45. Organizatorii precizează că 150 de sindicalişti vor picheta în fiecare din cele două zile.

Revendicările lor vizează renunţarea la proiectul de HG privind trecerea metroului în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti sau, în cazul în care această decizie este de neschimbat, transferul să se facă în baza unei legi organice şi în baza unui acord social semnat cu sindicatul din metrou privind preluarea tuturor salariaţilor actuali, iar metroul să fie în subordinea directă a primarului general al Capitalei. Ei mai cer reanalizarea contractului de mentenanţă încheiat cu SC Alstom Transport SA, contract din cauza căruia, susţin sindicaliştii, SC Metrorex SA înregistrează pierderile actuale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sindicalistii-de-la-metrou-vor-picheta-sediul-guvernului-miercuri-si-joi-12733091
12733091
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.