Simona Halep a fost testată anti-doping mai des decât Maria Sharapova, în 2017

Postat la 21 februarie 2018 339 afişări

Bătălia dintre Simona Halep şi Caroline Wozniacki pentru locul 1 mondial se dă şi pe tărâm medical. Simona Halep a renunţat deja la două turnee, Wozniacki a anunţat că renunţă la turneul din Dubai deoarece “Corpul meu nu mai face faţă”!

Simona Halep a fost testată anti-doping mai des decât Maria Sharapova, în 2017

Simona Halep se pare că a intrat în atenţia oficialilor WTA care i-au comandat 10 teste anti-doping în 2017.

Cifrele au fost publicate de site-ul oficial la Federaţiei Internaţionale de Tenis şi acestea arată că Halep a avut între 4 şi 6 teste în timpul turneelor la care a jucat şi mai mult de 7 în afara competiţiilor, informează Digi Sport.

Regulamentul ITF prevede ca jucătoarele şi jucătorii din circuitele profesioniste să anunţe zilnic în ce oraş se află, pentru ca ITF să îi poată testa în orice moment, dacă doreşte.

Şi Sorana Cîrstea s-a numărat printre cele mai testate jucătoare din circuit, anul trecut. A fost nevoită de dea probe de sânge sau urină de cel puţin şapte ori în timpul turneelor şi de tot atâtea ori la solicitarea prin surprindere a ITF. În aceeaşi situaţie s-a aflat şi Monica Niculescu.

În schimb, Maria Sharapova, care a fost suspendată după ce a folosit meldonium, a fost testată de cel mult trei ori în competiţii şi de şapte ori în afara acestora. Trebuie ţinut cont, însă, că rusoaica a revenit în meciurile oficiale aproape la jumătatea anului trecut.

Interesant este că şi Serena Williams, care nu a jucat aproape tot anul 2017, din cauza faptului că a născut, a fost testată de câteva ori de ITF.

Marii rivali din circuitul ATP, Roger Federer şi Rafael Nadal, au fost la rândul lor testaţi de cel puţin 14 ori anul trecut.

În total, în 2017, au fost făcute 6.293 de teste (urină, sânge, în şi în afara competiţiilor). Mai mult de jumătate dintre acestea, adică 3.489, în circuitul masculin.

Cifrele publicate de ITF nu includ şi testele realizate de organizaţiile anti-doping naţionale.

Caroline Wozniacki nu s-a prezentat la turneul de la Dubai, transmis în această săptămână pe Digi Sport 2. Daneza de 27 de ani va pierde astfel poziţia de lider mondial după această competiţie.

După ce a declarat că nu e interesată de ocuparea numărului 1 WTA, “Caro” a explicat şi care sunt motivele pentru care alege să participe doar la anumite turnee.

“Acesta a fost planul meu de la începutul lui 2018. Vreau să am siguranţa că voi fi sănătoasă. Nu mai sunt aşa de tânără încât să pot să joc la fiecare turneu. Evident, nu sunt chiar bătrână, dar corpul meu nu mai face faţă.

Trebuie să am grijă de corpul meu şi să mă asigur că sunt bine. După Australian Open am avut mici probleme care mă deranjează, aşa că am nevoie de două săptămâni libere pentru a-mi reveni”, a spus Wozniacki, pentru Tennis Channel.

La începutul săptămânii viitoare, Simona Halep va reveni pe prima poziţie WTA. În aceste zile, Halep şi Wozniacki nu participă la turneul de la Dubai. Diferenţa este că anul trecut, Caro a jucat finala, în timp ce Simona a lipsit. În timp ce românca nu are niciun punct de apărat, Wozniacki va pierde 585 de puncte, iar cele două vor face rocada.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.