Siemens şi Bombardier negociază combinarea diviziilor de trenuri

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 29 iulie 2015 118 afişări

Siemens şi Bombardier negociază combinarea diviziilor producătoare de trenuri ale celor două companii, au declarat miercuri surse apropiate situaţiei, citate de MarketWatch.

Discuţiile sunt în fază incipientă, fiind posibil să nu se concretizeze, au precizat persoanele, dintre care două au precizat că grupul canadian Bombardier negociază şi cu alţi posibili parteneri.

Un analist a spus că divizia de trenuri a Bombardier ar putea fi evaluată la circa 5 miliarde de dolari.

Bombardier pregăteşte în paralel listarea la bursa din Frankfurt a unei participaţii minoritare la divizia de transporturi, care are sediul la Berlin, pentru întărirea situaţiei financiare.

Grupul german Siemens urmează să anunţe joi rezultatele financiare pentru al treilea trimestru fiscal, iar analiştii intervievaţi de Wall Street Journal anticipează un profit net în scădere cu 23%.

În luna mai, directorul general al Bombardier, Alain Bellemare, a declarat că analizează fie înfiinţarea unei companii mixte, fie vânzarea parţială a diviziei de trenuri, pe lângă listarea unei participaţii minoritare, dar a respins speculaţiile că întreaga divizie este de vânzare.

O altă sursă a spus că Siemens ar putea fuziona divizia de trenuri cu cea a Bombardier după listarea parţială a acesteia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SIEMENS,
BOMBARDIER,
/actualitate/siemens-si-bombardier-negociaza-combinarea-diviziilor-de-trenuri-14652656
14652656
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.