Siemens preia integral un producător de software din Braşov

Autor: Adrian Dumitrache Postat la 29 iulie 2014 81 afişări

Siemens România a finalizat preluarea integrală a producătorului de software LMS România SRL Braşov, care va opera sub denumirea de Siemens Industry Software SRL, operaţiunea fiind parte a tranzacţiei prin care Simens AG a achiziţionat LMS International (Belgia) la finele anului 2012.

Anterior tranzacţiei, LMS România SRL Braşov era controlată integral de LMS International NV (Belgia).

"Siemens Industry Software întăreşte poziţia Siemens în piaţa locală de IT, unde avem deja peste 200 angajaţi. Centrele noastre de cercetare-dezvoltare din Braşov furnizează servicii de inginerie şi IT pentru clienţi din întreaga lume, în diverse sectoare precum cel industrial, de sănătate sau energie. Plănuim să investim şi să creştem în continuare în Braşov şi în alte oraşe din ţară", a declarat directorul general al Siemens România, George Costache, într-un comunicat de presă remis marţi agenţiei MEDIAFAX.

Portofoliul Siemens Industry Software este parte a segmentului de afaceri Siemens PLM (Product Lifecycle Management) Software, ce contribuie la optimizarea ciclului de viaţă al produselor, de la proiectare şi dezvoltare la producţie şi service.

Siemens Industry Software furnizeză software, hardware şi servicii de inginerie pentru simularea şi testarea sistemelor mecatronice utilizate de companii producătoare de automobile, avioane sau echipamente energetice. Printre clienţii societăţii se număra companii precum Renault, Daimler şi Airbus.

"În Braşov, peste 80 de ingineri specializaţi în software, hardware şi mecatronica colaborează cu echipe din Belgia, Germania, Franţa, SUA şi Olanda pentru dezvoltarea produselor şi serviciilor Siemens PLM", a afirmat directorul general al Siemens Industry Software, Cristi Irimia.

Unul dintre cele mai cunoscute proiecte în care a fost implicată şi echipa Siemens Industry Software este contribuţia la dezvoltarea software-ului utilizat în construcţia robotului Curiosity pentru NASA, care a aterizat pe Marte în data de 6 august 2012.

În 2013, afacerile Siemens Industry Software SRL au atins 14,62 milioane de lei, cu aproape 500.000 de lei mai mult faţă de anul prcedent.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SIEMENS,
SOFTWARE,
TRANZACŢIE
/actualitate/siemens-preia-integral-un-producator-de-software-din-brasov-12997435
12997435
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.