Shell plăteşte "taxe de protecţie" de peste 100 milioane dolari pe an în Nigeria

Postat la 20 august 2012 43 afişări

Grupul petrolier Shell plăteşte peste 100 milioane de dolari pe an către diverse forţe de securitate din Nigeria, pentru a asigura paza instalaţiilor din delta Nigerului, potrivit unor date financiare interne ale companiei.

Compania întreţine o "poliţie" proprie de 1.200 de persoane în Nigeria, la care se adaugă o reţea de informatori civili, relatează The Guardian.

Shell a cheltuit aproape 1 miliard de dolari în perioada 2007-2009 pe securitate la nivel global, cifră care rivalizează cheltuielile guvernului nigerian în domeniul siguranţei.

Din această sumă, aproape 40%, respectiv 383 milioane de dolari, a fost cheltuită pe protejarea angajaţilor şi instalaţiilor din regiunea deltei Nigerului.

În 2009, compania a plătit 65 milioane de dolari forţelor de securitate ale guvernului nigerian, iar 75 milioane de dolari sunt trecute la "alte costuri" de siguranţă, cel mai probabil un amestec de firme private de securitate şi particulari.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Shell,
"taxe de protecţie",
Nigeria
/actualitate/shell-plateste-taxe-de-protectie-de-peste-100-milioane-dolari-pe-an-in-nigeria-9962240
9962240
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.