Serviciul evaluat la peste 1 miliard de dolari pe care nici nu ştiai că-l foloseşti

Postat la 17 august 2015 10591 afişări

Serviciul evaluat la peste 1 miliard de dolari pe care nici nu ştiai că-l foloseşti

Twilio este unul dintre serviciile pe care le foloseşti zilnic fără să realizezi, scrie Business Insider.

De exemplu, când Uber îţi trimite un mesaj că şoferul a acceptat cursa, acesta foloseşte tehnologia Twilio pentru ca mesajul să ajungă la tine. Uber a integrat software-ul Twilio în codul aplicaţiei pentru ca şoferi să comunice cu clienţii şi invers.

Uber nu este singura companie care apelează la Twilio, ci şi Airbnb, Lyft sau Match.com. Chiar şi nume mari precum Coca Cola sau Home Depot se folosesc de acest software pentru a-şi crea propriile aplicaţii de mesagerie sau în infrastructura unui call-center.

"Dezvoltatorii apelează la noi pentru a-şi îmbunătăţii metodele de comunicare în aplicaţiile lor", a spus Jeff Lawson, CEO-ul Twilio.

Twilio a creat un software cu linii de cod pe care dezvoltatorii îl folosesc pentru propriile aplicaţii sau site-uri pentru a crea diferite metode de comunicare: mesaje, apeluri sau chiar apeluri video.

Twilio nu este un nume popular ca Uber sau Airbnb, dar devine o unealtă din ce în ce mai populară în rândul dezvoltatorilor. 700.000 de oameni au apelat la platforma oferită de Twilio, potrivit lui Lawson.

Dacă în trecut startup-urile încercau să facă totul de la zero, acum multe dintre ele se concentrează doar pe serviciul de bază pe care-l oferă, cumpărând funcţionalităţi de la alte companii, în cazul de faţă, Uber a cumpărat partea de mesagerie de la Twilio. De asemenea, compania de ride-sharing se bazează pe serviciul Braintree pentru facturare şi pe Google Maps pentru localizare.

Şi investitorii sunt interesaţi de Twilio. Luna trecută compania a strâns 130 de milioane de dolari într-o rundă de finanţare, lucru care ia transformat compania într-un start-up "unicorn" de 1 miliard de dolari. 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/serviciul-evaluat-la-peste-1-miliard-de-dolari-pe-care-nici-nu-stiai-ca-l-folosesti-14677711
14677711
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.