Serghei Lavrov şi Rex Tillerson se vor întâlni la Consiliul Ministerial al OSCE din 7 decembrie

Autor: Andrei Ionascu Postat la 02 decembrie 2017 41 afişări

Secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, şi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, se vor întâlni în cadrul Consiliului Ministerial al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), la 7 decembrie, a anunţat vineri un oficial american, relatează agenţia The Associated Press.

Cei doi oficiali vor aborda mai multe subiecte, precum situaţiile tensionate din Siria, Ucraina şi Coreea de Nord, dar şi confiscarea de către SUA a unor proprietăţi diplomatice ruse.

Tot vineri, Serghei Lavrov a catalogat drept regretabilă declaraţia făcută de către Rex Tillerson prin care a învinuit Moscova pentru aproape orice problemă externă.

"Declaraţia recentă a lui Rex Tillerson mi-a produs regret, întrucât el a acuzat Rusia pentru aproape toate problemele externe cu care se confruntă SUA. Unii chiar au impresia că Rusia ar trebui să-şi ceară scuze pentru asta. Cred că aceste declaraţii survin ca urmare a situaţiei interne din SUA", a spus ministrul rus de Externe, citat de site-ul agenţiei Tass.

Lavrov a mai precizat că îl consideră pe Tillerson "un om rezonabil", dar "intenţiile rezonabile sunt puse la încercare de Congresul SUA, care urăşte Rusia, ceea ce este un lucru trist". Şeful diplomaţiei de la Moscova a adăugat că situaţia privind relaţiile dintre cele două ţări este "frustrantă".

Secretarul de stat al Statelor Unite, Rex Tillerson, va efectua, în perioada 4-8 decembrie, vizite în mai multe capitale europene, urmând să aibă întrevederi cu miniştrii de Externe ai statelor membre ale Uniunii Europene, dar şi cu Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

La 3 noiembrie, Serghei Lavrov şi Rex Tillerson au discutat telefonic despre modalităţi privind combaterea terorismului din Siria şi facilitarea dialogului la nivel naţional pentru găsirea unei soluţii politice la această criză.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SERGHEI LAVROV,
REX TILLERSON,
OSCE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.