Senatul SUA acuză Credit Suisse că a ajutat clienţii americani să ascundă 10 miliarde de dolari

Postat la 27 februarie 2014 24 afişări

Senatul Statelor Unite acuză Credit Suisse că a ajutat clienţii americani să ascundă de fisc 10 miliarde de dolari, dar conducerea băncii elveţiene dă vina pe un număr mic de angajaţi şi susţine că nu a ştiut nimic.

Senatul SUA acuză Credit Suisse că a ajutat clienţii americani să ascundă 10 miliarde de dolari

 "Unii bancheri din Elveţia au făcut mari eforturi să ascundă comportamentul incorect de conducerea executivă a Credit Suisse. Comportamentul incorect al angajaţilor a încalcat politica băncii şi nu a fost cunoscut de conducerea executivă, dar acceptăm responsabilitatea şi regretăm profund acţiunile acestor angajaţi", a declarat directorul general al Credit Suisse, Brady Dougan, într-o declaraţie susţinută în timpul audierii într-un comitet al Senatului american, relatează Bloomberg.

Presiunile asupra lui Dougan sunt în creştere. Congresul SUA cere Departamentului de Justiţie să face progrese în investigaţia veche de trei ani referitoare la evaziunea fiscală susţinută de banca elveţiană în SUA, în timp ce autorităţile de reglementare cercetează posibile artificii contabile pentru mascarea declinului operaţiunilor de private banking.

Într-un raport al Senatului american se arată că 1.800 de angajaţi ai Credit Suisse au ajutat clienţii americani să ascundă 10 miliarde de dolari de autoritatea fiscală (Internal Revenue Service), în timp ce o investigaţie penală nu a reuşit să obţină numele deţinărilor de conturi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/senatul-sua-acuza-credit-suisse-ca-a-ajutat-clientii-americani-sa-ascunda-10-miliarde-de-dolari-12158585
12158585
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.