Senator PSD: Credem cu tărie că Virgil Popescu trebuie remaniat, e veriga slabă

Autor: Laura Buciu Postat la 08 septembrie 2022 25 afişări

Ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL), este veriga slabă a Guvernului şi nu trage la aceeaşi căruţă, declară senatorul PSD Daniel Zamfir. El precizează, pe de altă parte, că OUG pe energie va fi corectată în Parlament.

Senator PSD: Credem cu tărie că Virgil Popescu trebuie remaniat, e veriga slabă

Daniel Zamfir spune, la RFI, că OUG pe energie va fi modificată în Parlament.

”E o Ordonanţă care în mare parte rezolvă anumite lucruri, dar are de asemenea multe scăpări, n-au fost introduse instituţiile publice, spitale, şcoli, biserici, acolo nu există o compensare a preţurilor. Ca atare, o vom face, vom corecta acum Ordonanţa care ajunge în Parlament. Bineînţeles, vom veni şi cu ceea ce acum va stabili Uniunea Europeană. Cred că de săptămâna viitoare putem să implementăm şi noi rapid aceste măsuri”, spune Zamfir.

Senatorul PSD îl critică dur pe ministrul Energiei, Virgil Popescu şi spune că este „veriga slabă a Guvernului”.

„Domnul Popescu este veriga slabă din acest Guvern. Noi nu putem să mergem împreună în această guvernare, de la care oamenii au aşteptări, cu cineva care nu trage la aceeaşi căruţă. Or ceea ce am făcut noi de atâta timp şi facem în continuare este să atragem atenţia că lucrurile trebuie schimbate din interior. Soluţia nu e să rupem coaliţia, pentru că nu trebuie să plece Popescu”, a mai spus senatorul PSD.

Întrebat de ce nu au social-democraţii moţiunea simplă a USR, îndreptată chiar împotriva lui Virgil Popescu, senatorul PSD Daniel Zamfir a spus că acest lucru nu ar fi dus la demiterea ministrului.

„O moţiune simplă împotriva domnului Popescu nu ar fi dus la demiterea domnului Popescu. E foarte corect (ar fi fost un pas important - n.r.). N-ar fi făcut altceva decât să-i inflameze pe partenerii noştri de coaliţie, pentru că, sigur, n-am fi

respectat protocolul coaliţiei şi PSD nu va mai face vreodată acest acest, să voteze împotriva unui ministru al Guvernului din care face parte. Asta nu înseamnă că noi îl susţinem pe domnul Popescu. Credem cu tărie că domnul Popescu trebuie remaniat”, a mai spus Zamfir.

Despre măsurile în materie de energie pe care le critică, dar la vot le susţine, pentru că PSD face parte din guvern, Daniel Zamfir a răspuns: „Majoritatea oamenilor au aşteptări de la PSD, vor ca PSD să rezolve inclusiv problema preţurilor la energie. Ca atare, această luptă cu PNL în interiorul coaliţiei chiar nu ne-o dorim. De ce ne-am dori-o? Sunt cumva alegeri peste două-trei luni şi trebuie să facem vreo campanie electorală? Nici vorbă. Din contră, interesul nostru este ca această coaliţie să fie stabilă, această coaliţie trebuie să treacă cu bine peste această perioadă extrem de dificilă”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
psd,
popescu,
energie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.