Şeful companiei care a decis să reducă săptămâna de lucru la patru zile: "Toată lumea are liber luni; am păstrat salariile chiar dacă am trecut la săptămâna de 4 zile"

Postat la 19 septembrie 2016 747 afişări

Şeful companiei care a decis să reducă săptămâna de lucru la patru zile: "Toată lumea are liber luni; am păstrat salariile chiar dacă am trecut la săptămâna de 4 zile"

Toţi cei 15 angajaţi ai agenţiei de marketing online WebDigital vor avea liber şi în zilele de luni, dar vor primi în continuare acelaşi salariu - ca parte a unui proiect-pilot de reducere a săptămânii de lucru de la 5 la 4 zile derulat de companie din luna august până la finele acestui an.

„Nu e genul de proiect pe care să îl poţi face în orice industrie şi nu e genul de decizie pe care să o iei dacă nu ai instrumente de măsurare a activităţii, a eficienţei personalului“, spune Ionuţ Munteanu, şeful agenţiei de marketing WebDigital despre decizia care a atras atenţia instantaneu la nivel naţional asupra companiei care administrează bugete de publicitate de peste 2 mil. euro pe an pentru aproximativ 100 de clienţi în reţelele Facebook, Google sau LinkedIN.

Cum s-a făcut tehnic trecerea la noul program de lucru? „Colegii de la HR au avut nişte probleme, pentru că iniţial nu ştiau ce să treacă în REVISAL (n. red. - aplicaţia prin care Inspecţia Muncii menţine un registru de evidenţă al salariaţilor din economie). Până la urmă am găsit soluţia de a trece la un program parţial de lucru de 32 de ore“, a spus Munteanu. Salariile au fost păstrate la acelaşi nivel, chiar dacă numărul de ore lucrate a scăzut. „Au fost discuţii în legătură cu acest subiect, dar am decis să păstrăm salariile intacte. Practic, noi am mărit salariile.“

Citiţi continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.