Şeful ANAF, Gelu Diaconu, a fost demis de către premierul Dacian Cioloş. "Este important să nu menţinem o stare de ambiguitate la ANAF"

Postat la 11 februarie 2016 100 afişări

Premierul Dacian Cioloş l-a demis joi pe preşedintele ANAF, Gelu Diaconu, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Şeful ANAF, Gelu Diaconu, a fost demis de către premierul Dacian Cioloş. "Este important să nu menţinem o stare de ambiguitate la ANAF"

 Şeful Executivului a semnat decizia de eliberare din funcţie a preşedintelui ANAF. De asemenea, Cioloş l-a demis şi pe vicepreşedintele ANAF, Mihai Gogancea-Vătăşoiu.

Deciziile urmează să fie publicate în Monitorul Oficial şi vin după discuţii ale premierului atât cu Gelu Diaconu, cât şi cu ministrul de Finanţe.

Premierul Dacian Cioloş a confirmat joi la prânz că îl va demite pe Gelu Diaconu precizând că aşteaptă o propunere de înlocuire de la ministrul de Finanţe.

Primul-ministru a subliniat că ''este important să nu menţinem o stare de ambiguitate la ANAF'', pentru ca aceasta să rămână o ''structură credibilă''.

Preşedintele ANAF, Gelu Diaconu, a refuzat, joi, cererea ministerului Finanţelor de a-şi prezenta demisia, calificând dosarul DNA în care este urmărit penal pentru abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului, alături de vicepreşedintele Mihai Gogancea-Vătăşoiu, drept "kafkian".

Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, a cerut demisia preşedintelui ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, şi a vicepreşedintelui ANAF, Mihai Gogancea-Vătăşoiu, după ce aceştia au fost puşi sub acuzare de către DNA în dosarul deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/seful-anaf-gelu-diaconu-a-fost-demis-de-catre-premierul-dacian-ciolos-este-important-sa-nu-mentinem-o-stare-de-ambiguitate-la-anaf-15068218
15068218
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.