Şefii unor mari companii din Franţa cer înfiinţarea "unei contribuţii excepţionale" din partea persoanelor "cele mai favorizate", pentru reducerea deficitului bugetar

Postat la 24 august 2011 15 afişări

Şefii unor mari companii franceze au semnat o scrisoare, după modelul unei iniţiative americane, prin care cer înfiinţarea "unei contribuţii excepţionale" din partea persoanelor "cele mai favorizate", pentru reducerea deficitului bugetar al Franţei.

"Suntem conştienţi că am beneficiat din plin de modelul francez şi de un mediu european de care suntem ataşaţi şi vrem de contribuim la păstrarea acestora", se arată într-un apel publicat marţi de cei 16 semnatari pe site-ul Le Nouvel Observateur. Ei au arătat că într-un moment în care guvernul cere tuturor un efort de solidaritate se simt datori să contribuie. Printre semnatari se află Jean-Paul Agon, directorul general al grupului de cosmetice L'Oreal, Denis Hennequin, şeful grupului hotelier Accor, Maurice Levy, de la Publicis, Christophe de Margerie, şeful grupului petrolier Total, şi Frederic Oudea, directorul general al băncii Societe Generale. Scrisoarea a fost semnată şi de Stephane Richard, directorul general al grupului de telecomunicaţii Orange, Jean-Cyril Spinetta, preşedintele Air France-KLM, Claude Perdriel, preşedintele consiliului de supraveghere al Nouvel Obser şi de miliardara Liliane Bettencourt, acţionară a L'Oreal.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
franta,
contributii,
reducere,
deficit,
buget
/actualitate/sefii-unor-mari-companii-din-franta-cer-infiintarea-unei-contributii-exceptionale-din-partea-persoanelor-cele-mai-favorizate-pentru-reducerea-deficitului-bugetar-8646060
8646060
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.