Sefii de state si de guverne din UE iau masuri impotriva crizei datoriilor

Postat la 25 martie 2011 11 afişări

Sefii de state si de guverne din Uniunea Europeana (UE) au adoptat in noaptea de joi spre vineri, la Bruxelles, un pachet amplu de masuri impotriva crizei datoriilor, care include consolidarea unui fond de sustinere a tarilor din zona euro.

Acordul, care vine intr-un moment in care Portugalia pare sa se indrepte spre un pachet de ajutor financiar extern, a fost posibil datorita unui compromis facut pentru a raspunde conditiilor Germaniei. Berlinul a cerut reesalonarea cotizatiilor Germaniei la viitorul mecanism de sprijinire a uniunii monetare. "Am adoptat un pachet complet de masuri economice. Diferitele elemente ale proiectului au fost fixate, dupa mai multe luni de negocieri", a declarat presedintele UE, Herman Van Rompuy. Capacitatea efectiva de imprumut a fondului de sprijin pentru statele din zona euro aflate in dificultate, infiintat anul trecut, a fost majorata de la 250 de miliarde de euro la 440 de miliarde de euro. Rezolvarea problemei asigurarii finantarii suplimentare a fost amanata pentru luna iunie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
state,
guvern,
criza,
datorii
/actualitate/sefii-de-state-si-de-guverne-din-ue-iau-masuri-impotriva-crizei-datoriilor-8096690
8096690
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.