Secretarul de Stat al SUA felicită românii cu ocazia Zilei Naţionale: În numele preşedintelui Obama şi al poporului american, îi felicit pe toţi românii

Autor: Ioana Bojan Postat la 29 noiembrie 2014 44 afişări

Secretarul de Stat american, John Kerry, a transmis românilor un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Naţionale, în numele preşedintelui Barack Obama şi al poporului american, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Departamentului de Stat.

"În numele preşedintelui Obama şi al poporului american, îi felicit pe toţi românii cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale la 1 decembrie", afirmă Kerry în comunicat.

"În urmă cu 96 de ani, poporul român a creat o democraţie care a garantat egalitate pentru toate naţionalităţile şi religiile şi a protejat libertatea presei, (libertatea) de asociere şi de exprimare. Aducem omagiu acelor lideri vizionari şi îi aplaudăm pe toţi cei care continuă să apere aceste drepturi fundamentale şi să consolideze democraţia, statul de drept şi diversitatea naţională", continuă şeful diplomaţiei americane.

"Statele Unite sunt recunoscătoare României pentru parteneriatul puternic privind provocările regionale şi globale de securitate. În calitate de aliaţi NATO, soldaţii noştri servesc împreună în Afganistan. Ei efectuează exerciţii militare comune de antrenament. Şi colaborează la baze militare din ţara dumneavoastră ca Deveselu şi Mihail Kogălniceanu", adaugă secretarul de Stat american, precizând că doreşte "consolidarea parteneriatului strategic pentru mulţi ani".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
ROMÂNIA,
KERRY
/actualitate/secretarul-de-stat-al-sua-felicita-romanii-cu-ocazia-zilei-nationale-in-numele-presedintelui-obama-si-al-poporului-american-ii-felicit-pe-toti-romanii-13671887
13671887
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.