Detalii personale ale vedetelor de cinema, furate din serverele Sony Pictures într-un atac informatic

Autor: Bogdan Enache Postat la 28 noiembrie 2014 71 afişări

Informaţii personale despre vedete precum Angelina Jolie şi Cameron Diaz au fost furate în timpul atacului informatic asupra serverelor studiourilor cinematografice Sony Pictures.

Sistemele informatice ale Sony Pictures au fost compromise într-un atac care a avut loc pe 24 noiembrie şi au apărut informaţii potrivit cărora piraţii cibernetici ar fi publicat o listă cu fişierele furate din reţeaua companiei, inclusiv dosare intitulate "Angelina Jolie Passport (paşaport, n.r.)" şi "Diaz, Cameron Passport", informează contactmusic.com.

Potrivit ziarului britanic The Times, printre fişierele furate de la Sony se află şi detalii despre parole, bugete şi protocoale de securitate.

O sursă a declarat pentru publicaţia amintită că angajaţii din Londra ai companiei Sony Pictures au fost instruiţi să nu îşi folosească computerele până ce nu vor fi informaţi despre acest lucru.

"Te duci la muncă şi acolo sunt oameni care stau la birou, încercând să îşi facă treaba cu pixul pe hârtie. La fel este peste tot în lume (în birourile Sony, n.r.), a declarat sursa citată.

Spargerea sistemului informatic al Sony Pictures vine după ce, în luna septembrie, fotografii private ale mai multor vedete, printre care se află şi actriţa Jennifer Lawrence, au fost publicate pe internet după ce piraţii informatici au obţinut acces ilegal la conturile iCloud, de stocare de date la distanţă, ale vedetelor. Apple, care deţine serviciul iCloud, şi-a schimbat procedurile de autentificare pentru a îmbunătăţi securitatea sistemelor sale, iar FBI a anunţat că investighează atacurile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SONY PICTURES,
ANGELINA JOLIE,
CAMERON DIAZ
/actualitate/detalii-personale-ale-vedetelor-de-cinema-furate-din-serverele-sony-pictures-intr-un-atac-informatic-13667854
13667854
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.