Aproape trei milioane de beculeţe pentru sărbătorile de iarnă vor fi aprinse, sâmbătă, în Bucureşti

Autor: Roxana Alexe Postat la 28 noiembrie 2014 89 afişări

Aproape trei milioane de beculeţe de tip LED - care vor împodobi Capitala cu ocazia sărbătorilor de iarnă, pe un traseu de 24 de kilometri - vor fi aprinse sâmbătă de la esplanada cu statui din Piaţa Universităţii, unde a fost montat un brad înalt de 16 metri, potrivit municipalităţii.

Startul sărbătorilor va fi dat în Bucureşti, sâmbătă seara, prin aprinderea beculeţelor şi deschiderea târgului de Crăciun, Bucharest Christmas Market, la ora 18.00, de către primarul general Sorin Oprescu.

Potrivit municipalităţii, luminiţele ornamentale vor fi aprinse pe bulevardele Magheru, Nicolae Bălcescu, I. C. Brătianu şi Unirii, de la Piaţa Unirii până la Palatul Parlamentului şi de la Palatul Parlamentului până la intersecţia cu Mircea Vodă, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, bulevardele Lascăr Catargiu şi Regina Elisabeta, dar şi pe Şoseaua Kiseleff şi în Piaţa Victoriei, pe Calea Victoriei, la Arcul de Triumf, în Centrul Istoric, în Piaţa Constituţiei, Piaţa Regelui, Piaţa George Enescu şi Piaţa Universităţii, precum şi pe bulevardele Buzeşti - Berzei, Ferdinand, Dacia şi Constantin Prezan, în Piaţa George Enescu, în Centrul Istoric şi în Piaţa Regelui.

Tot pentru sărbătorile de iarnă, au fost împodobite Piaţa Operei şi intrarea către Opera Română, parcarea de la Universitate şi intersecţiile str. Mihail Sebastian-Calea 13 Septembrie, bd. Vasile Milea-bd. Timişoara şi Şos. Progresul-Calea Rahovei.

De asemenea, vor fi aprinse beculeţe pe Calea Dorobanţi, bulevardul Aviatorilor, bulevardul Carol, Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, precum şi în pieţele Charles de Gaulle, Rosetti, Presei Libere şi Roma.

Ornamentele de sărbători vor lumina şi la intrarea în Bucureşti de pe DN1, A2, A1 şi la cea dinspre Giurgiu.

Sărbătorile de iarnă vor aduce în Capitală, pentru cel al treilea an consecutiv, evenimentul "Bucharest Christmas Market", care se va desfăşura în perioada 29 noiembrie - 28 decembrie, între orele 10.00 si 22.00. Târgul de Crăciun este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin CREART, în două zone simbol ale Capitalei: Piaţa Universităţii, la esplanada cu statui, şi Parcul Cişmigiu.

Evenimentul va debuta, înaintea de aprinderea luminilor de iarnă, cu un concert Mandinga şi Connect-R, la care sunt anunţate mai multe momente inedite. Unul dintre acestea va fi interpretarea dată de trupa Mandinga "Anotimpurilor" lui Vivaldi, completată de momente Alexandra Violin şi Teatrul de Umbre, reprezentat de Leon Magdan. Muzica de toate genurile, inclusiv colindele, precum şi tradiţiile şi obiceiurile de iarnă din toate zonele ţării vor fi, de altfel, prezenţe constante în calendarul Bucharest Christmas Market.

Pe esplanada cu statui din Piaţa Universităţii vor fi deschise, ca şi în anii precedenţi, 100 de căsuţe amenajate special pentru Târgul oficial de Crăciun al Capitalei.

Căsuţele, spun organizatorii, vor transforma centrul Bucureştiului într-un Sat Magic al Sărbătorilor de Iarnă, decorat cu peste 14 tone de cetină. La esplanada cu statui va putea fi admirat şi tradiţionalul brad de Crăciun, încărcat cu acadele, clopoţei şi luminiţe.

Timp de o lună, la Bucharest Christmas Market, vor putea fi cumpărate obiecte tradiţionale, ceramică pictată, lemn cioplit, icoane şi pânzeturi brodate, costume şi măşti tradiţionale, jucării din lemn şi instrumente muzicale, globuri pictate manual, coroniţe din crenguţe de brad, ghirlande şi lumânări parfumate. Unii dintre meşterii prezenţi la târg vor confecţiona la faţa locului obiecte si podoabe.

Oferta gastronomică la căsuţe va fi, şi ea, una bogată: cozonaci, vin fiert, turtă dulce, plăcinte, magiun, dulceţuri, miere, siropuri.

Copiii sunt aşteptaţi la târgul de la Universitate să îl întâlnească pe Moş Crăciun. Până la sosirea acestuia, într-o căsuţă special amenajată, cei mici vor fi aşteptaţi de spiriduşi şi alte personaje de poveste. Dacă ratează întâlnirea cu Moşul, copiii îi pot lăsa scrisori, la cutia poştală aflată tot pe esplanada cu statui.

Tot în Piaţa Universităţii, pe scena amenajată pentru Bucharest Christmas Market, sunt programate mai multe concerte, cu ansambluri de muzică populară, grupuri de copii şi colindători, ansambluri de datini şi obiceiuri din toate zonele ţării, Lora, Monica Anghel, Nico, Cornelia şi Lupu Rednic, Floarea Calotă, Sofia Vicoveanca, Gheorghe Turda, LaLa Band, Ducu Bertzi, Gheorghe Gheorghiu, corul Simbol, Vasile Şeicaru, Horia Brenciu şi Loredana.

Noutatea din acest an a târgului o reprezintă, la capitolul muzică, spectacolul dedicat Zilei Naţionale a României. Astfel, de 1 Decembrie, vor urca pe scenă corul de cameră Accoustic, orchestra Valahia, Floarea Calotă, Traian Ilea şi Valeria Codorean Ilea, Sofia Vicoveanca, Lavinia Goste, Petrică Mîţu Stoian, Gheorghe Turda şi Ansamblul Busuiocul din Bacău.

Bucharest Christmas Market este organizat anual şi se înscrie, încă de la prima ediţie, în reţeaua internaţională a celor mai importante târguri de Crăciun din Europa - Christmas Markets, fiind membru oficial al acesteia. Intrarea la evenimente este liberă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BECULEŢE,
OPRESCU,
CRĂCIUN
/actualitate/aproape-trei-milioane-de-beculete-pentru-sarbatorile-de-iarna-vor-fi-aprinse-sambata-in-bucuresti-13665907
13665907
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.