Se închid şcolile săptămâna viitoare! Anunţul făcut în direct!

Postat la 04 martie 2021 753 afişări

Se închid şcolile săptămâna viitoare! Anunţul făcut în direct!

Capitala, din nou în scenariul roşu! Epidemiologul Octavian Jurma a declarat, la GÂNDUL LIVE, că Bucureştiul se apropie cu paşi repezi spre situaţia din trecut, când incidenţa cazurilor de COVID a trecut de 3 la mie. „Din păcate, relaxarea are loc în urma unor mesaje de relaxare care vin chiar de la autorităţi” a spus Jurma.

„Am intrat în valul al treilea, din păcate. Din păcate, noi după un platou de 2.500 de cazuri, în a treia săptămână am ajuns, de la deschiderea şcolilor, într-o fază accelerată de creştere, cu 25% săptămâna trecută.

Săptămâna aceasta a debutat din nou peste aşteptări. Azi am putea depăşi 4.500 de cazuri. Se confirmă din nou că avem o creştere cu 20%, foarte accelerată.

„Noi deschidem tot, relaxăm, dar…”

Din păcate relaxarea are loc în urma unor mesaje de relaxare. Până şi tulpina britanică a fost declarată sub control. Noi deschidem tot, relaxăm, dar populaţia trebuie să se comporte foarte atent. E complicat să laşi la nivel individual responsabilitatea. Nu ne putem izola toţi luni de zile.

O strategie la nivel naţional e necesară. Mesajele sunt contradictorii, populaţia e prinsă la mijloc, iar deschiderea şcolilor a venit ca un soi de benzină pe acest foc mocnit. Ne aşteptam la creştere, nu a fost pregătită deschiderea şcolilor, cum ar fi trebuit. Am deschis şcolile într-un grad ridicat de nesiguranţă.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
scoli,
anunt,
relaxare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.