Se conturează un nou mall în România. Unde se va afla proiectul care se va întinde pe 200.000 de metri pătraţi

Autor: Ioana Matei Postat la 08 octombrie 2019 494 afişări

Se conturează un nou mall în România. Unde se va afla proiectul care se va întinde pe 200.000 de metri pătraţi

Casa de avocatură Eversheds Sutherland Romania a asistat fondul de investiţii NEPI Rockcastle în achiziţia unui teren de aproximativ 200.000 de metri pătraţi, în Craiova, pentru construcţia unui nou shopping mall, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii Eversheds. Mall Promenada Craiova va fi printre cele mai mari proiecte de acest tip din zona de retail dezvoltate în Oltenia, iar investiţia se ridică la suma de aproximativ 110 milioane de euro.

Mallul Promenada Craiova va avea o suprafaţă de 70.000 mp închiriabili, cu o capacitate de peste 150 de magazine. Noul proiect vizează printre ancorele principale un hipermarket, o sală de cinema şi un magazin de bricolaj. Termenul de finalizare a lucrărilor pentru mallul Promenada Craiova este estimat la trimestrul 4 din 2021.

„Dezvoltarea de proiecte noi, în oraşele secundare, marchează tendinţa optimistă în zona de comerţ retail. În plus, pare că din ce în ce mai mult, concentrarea investitorilor se îndreaptă către oraşele mai mici, acesta fiind un semn că piaţa din România se maturizează şi devine tot mai ofertantă pentru marii jucători. Ne bucurăm că echipa noastră de avocaţi a asistat NEPI în această investiţie strategică, pe termen lung, pentru dezvoltarea regiunii”, declară Cristian Guia, Partener şi Head of Real Estate Eversheds Sutherland Romania.

NEPI Rockcastle, cel mai mare dezvoltator şi operator de proprietăţi comerciale din Europe Centrală şi de Est, cu un portofoliu de peste 2 miliarde de euro, în România, a fost asistat de o echipă de avocaţi din cadrul Eversheds Sutherland Romania, condusă de Cristian Guia (Partener şi Head of Real Estate) şi Cristian Lina (Partener şi Head of Corporate), alături de Carolina Pletniuc, avocat senior specializat în consultanţă comercială, Cristina Roşca şi Mihaela Spiridon, specializate în tranzacţii imobiliare, care au asigurat negocierea şi finalizarea acestui proiect. Tranzacţia a inclus o etapă de due dilligence şi a continuat cu redactarea şi negocierea documentelor tranzacţiei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.