Şcoală,reconfigurată în contextul epidemiei:Pupiterele au plexiglas.Elevii merg pe trasee delimitate

Autor: Otilia Serescu Postat la 25 mai 2020 208 afişări

Şcoală,reconfigurată în contextul epidemiei:Pupiterele au plexiglas.Elevii merg pe trasee delimitate

Prima şcoală din Capitală, pregătită pentru examenele naţionale, în condiţii de pandemie, a fost deschisă luni. Sălile de clasă au fost reconfigurate, pupitrele au fost dotate cu geamuri de plexiglas, părăsirea claselor urmând să se facă pe un traseu bine definit, anunţă Primăria Sectorului 4.

„Urmare a cerinţelor impuse de autorităţile naţionale, în contextul pandemiei de COVID-19, Primăria Sectorului 4 a luat toate măsurile necesare pentru desfăşurarea în condiţii de maximă siguranţă, pentru elevi şi profesori, a examenelor naţionale. Astfel, în toate cele 26 de şcoli gimnaziale precum şi în cele 13 licee de pe raza Sectorului 4 au fost create circuite precis delimitate pentru fluxurile elevilor, sălile de clasă au fost reconfigurate şi dotate corespunzător şi au fost luate măsuri speciale de igienizare şi dezinfecţie”, anunţă sursa citată.

Spre exemplu, Şcoala Gimnazială Nr 194, una dintre cele mai mari şcoli din Capitală, este pregătită să le asigure elevilor toate condiţiile sanitare, atât pe parcursul activităţilor de pregătire cât şi în momentul susţinerii examenelor, precizează Primăria Sectorului 4.

„Astfel, încă de la intrarea în şcoală, a fost instalat un tunel de dezinfecţie şi a fost creat un circuit care să prevină şi să împiedice aglomerarea. Pentru aceasta, copiii vor urma un traseu bine deliminat până la sălile de clasă şi un alt traseu pentru ieşirea din unitatea de învăţământ. Totodată, la intrare, elevii vor avea la dispoziţie covoraşe cu dezinfectant şi vor fi întâmpinaţi de personal medical, care le va lua temperatura şi le va oferi măşti de protecţie. Apoi, însoţiţi de profesori, elevii se vor îndrepta spre sălile de clasă, care au fost reconfigurate. Astfel, pentru respectarea măsurilor de distanţare socială, într-o clasă va fi permis accesul unui număr de maximum 10 elevi”, precizează sursa menţionată.

Între bănci a fost asigurată o distanţă de aproximativ 2 metri, iar pupitrele au fost dotate cu geamuri de plexiglas.

Părăsirea claselor de către elevi se va face de asemenea pe un alt traseu bine definit, separat de cel care permite accesul. Mai mult, la ieşirea din unitatea de învăţământ, elevii vor renunţa la masca de protecţie folosită în timpul examinării şi vor primi una nouă din partea şcolii.

„Totodată, în perioada pregătirilor pentru examene, care au loc în două schimburi, accesul elevilor se va face decalat, la intervale de 15 minute între serii, iar activităţile nu vor dura mai mult de două ore. Astfel, primele serii de elevi vor putea intra în scoală în intervalul 9 – 11, urmând o pauză de 2 ore, pentru aerisirea sălilor pentru o perioadă de cel puţin o oră şi dezinfectarea cu substanţe biocide, după care accesul următoarelor serii va fi din nou permis in intervalul 13-15. Menţionăm faptul că, după terminarea cursurilor, unitatea de învăţământ va fi din nou dezinfectată şi igienizată pentru următoarea zi”, conform primăriei.

Primele examene de evaluare naţională a elevilor de clasa a VIII-a vor avea loc începând cu jumătatea lunii iunie.

Proba scrisă la limba română este programată pe data de 15 iunie, urmând ca proba la matematică să aibă loc în data de 17 iunie. La examenele naţionale de anul acesta, în Sectorul 4, sunt înscrişi pe liste aproximativ 2.600 de elevi, absolvenţi ai claselor a VIII-a şi aproximativ 1.800 de elevi, absolvenţi ai claselor a XII-a şi a XIII-a.

„Şcolile şi liceele din Sectorul 4 au fost complet dezinfectate şi dotate cu toate materialele de igienă necesare, astfel încât elevii din anii terminali – clasele a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a, acolo unde este cazul – şi cadrele didactice să poată reveni la cursurile de pregătire pentru examenele naţionale, Evaluarea Naţională şi Bacalaureat”, arată sursa menţionată.

Dezinfecţia a fost asigurată de Primăria Sectorului 4, prin Direcţia de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Sector 4. Măsuri similiare au fost luate şi în cazul grădiniţelor, chiar dacă acestea se vor redeschide abia în septembrie. Astfel, au fost dezinfectate, în total, 107 corpuri de clădire, cu o suprafaţă totală de 222.400 de metri pătraţi. Pentru că dezinfectarea clădirilor şi a suprafeţelor nu este suficientă în lupta cu noul tip de coronavirus, toate cele 57 de unităţi de învăţământ din Sectorul 4 au primit săpun lichid şi hârtie igienică şi dezinfectant pentru mâini.

Până acum, în total, în şcoli şi licee, dar şi în grădiniţe, au fost distribuite 10.000 de recipiente cu săpun lichid, de câte 500 de ml, şi aproximativ 84.000 de role de hârtie igienică, în valoare de 120.000 de lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
şcoală,
dezinfecţie,

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

Valoarea finanţărilor în start-up-uri IT din România se îndreaptă spre 100 de milioane euro. Cât de mult mai poate urca această valoare? Valoarea finanţărilor în start-up-uri IT din România se îndreaptă spre 100 de milioane euro. Cât de mult mai poate urca această valoare?

Dacă în trecut anunţurile de investiţii în tehnologie erau rara avis, acum s-a ajuns la o piaţă care a evoluat dincolo de investiţiile în start-up-uri de tip „pre-seed” sau „seed”, de câteva sute de mii de euro, până la cele de tip „follow-up”, în care sumele totale alocate pot creşte până la câteva milioane de euro. Valoarea finanţărilor din ecosistemul start-up-urilor tech se îndreaptă astfel spre pragul de 100 de milioane de euro.

vezi continuarea
ZF.ro
Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Mediafax
Bogaţii cu averi în umbră. Cine sunt cei care nu apar în topul Forbes Bogaţii cu averi în umbră. Cine sunt cei care nu apar în topul Forbes
Simptomele COVID-19 pot persista luni întregi după ce pacientul s-a vindecat. Tusea şi oboseala, printre cele mai comune probleme în România
MonitorulApararii
Ministrul Apărării despre lupta contra pandemiei: s-au efectuat peste 100.000 de misiuni, s-au cheltuit peste 53 milioane de euro Ministrul Apărării despre lupta contra pandemiei: s-au efectuat peste 100.000 de misiuni, s-au cheltuit peste 53 milioane de euro
Trump anunţă un acord istoric între Israel şi Sudan
MonitorulPartidelor
Revenire spectaculoasă în politică: Elena Băsescu va candida la Constanţa Revenire spectaculoasă în politică: Elena Băsescu va candida la Constanţa
Clotilde Armand, validată în funcţia de primar al Sectorului 1. Armand: Touche
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA... COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA...
De ce trebuie să se ţină la termen alegerile parlamentare? Analiza lui Ion Cristoiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.