Scăpăm de birocraţie: copiile legalizate la notar vor fi istorie. Se vor primi documente şi în format electronic şi plata amenzilor şi taxelor de timbru se va putea face online

Postat la 19 iunie 2016 276 afişări

Guvernul a elaborat un proiect de OUG care prevede măsuri menite să ducă la debirocratizarea instituţiilor, printre care reducerea situaţiilor în care se cer copii legalizate după documente, obligaţia să se primească copii şi în format electronic, plata online a amenzilor şi taxelor de timbru.

Potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă elaborat ca urmare a propunerilor venite prin intermediul proiectului cunoscut sub denumirea de ''Comisia de tăiat hârtii'', care se află în faza de avizare şi consultare, instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale care solicită copia în format fizic pe hârtie după actul de identitate ca şi condiţie pentru furnizarea unui serviciu public vor elimina această cerinţă acolo unde există tehnologia pentru a scana sau pentru a primi şi procesa o copie în format electronic.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GUVERN,
COMISIA DE TĂIAT HÂRTIE,
/actualitate/scapam-de-birocratie-copiile-legalizate-la-notar-vor-fi-istorie-se-vor-primi-documente-si-in-format-electronic-si-plata-amenzilor-si-taxelor-de-timbru-se-va-putea-face-online-15500274
15500274
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.