Scăderea resurselor în valută împinge firmele de leasing către finanţările în lei

Autor: Ciprian Botea Postat la 13 februarie 2013 50 afişări

Companiile de leasing au început să promoveze mai agresiv finanţările în lei pe modelul băncilor care, sub presiunea scăderii resurselor în valută şi a noilor reglementări, au mutat integral creditul de consum pe lei şi încearcă acum să convingă mai mulţi clienţi să ia credite ipotecare în monedă locală.

Companiile de leasing au început să promoveze mai agresiv finanţările în lei pe modelul băncilor care, sub presiunea scăderii resurselor în valută şi a noilor reglementări, au mutat integral creditul de consum pe lei şi încearcă acum să convingă mai mulţi clienţi să ia credite ipotecare în monedă locală. De exemplu, Garanti Leasing acordă de luna aceasta finanţări în lei pentru achiziţia de autovehicule, echipamente şi imobile, valoarea minimă a unei finanţări fiind de 20.000 de lei. Compania speră să acorde credite noi în lei de circa 10 mil. lei anul acesta. Şi Porsche Leasing urmează să anunţe săptămâna viitoare lansarea unui produs de leasing în lei. Companiile mari de leasing afiliate băncilor, precum UniCredit Leasing, Raiffeisen Leasing sau BCR Leasing, au testat deja piaţa cu produse de finanţare în lei încă de anul trecut, dar clienţii sunt încă reticenţi vizavi de acest tip de credite în principal datorită dobânzilor semnificativ mai mari. Companiile de leasing au ignorat practic până recent varianta finanţărilor în lei, în condiţiile în care bunurile finanţate - autovehicule, imobile sau echipa­mente din import - au preţuri exprimate în euro.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/scaderea-resurselor-in-valuta-impinge-firmele-de-leasing-catre-finantarile-in-lei-10559599
10559599
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.